Posted by / miercuri, 22 februarie 2017 / No comments /

Există sau nu păcatul originar ?Un articol de Claudia Bulacu

Încă de la naştere,planează asupra noastră ideea de păcat, cunoscut sub numele de păcatul originar. Altfel spus, ne naştem deja păcătoşi. E greu de admis că un bebeluş care tocmai a venit pe lume are în el păcatul.

Cine poate admite à priori aşa ceva şi de ce s-a ajuns aici ?


pacatul pe care il mostenim

Se spune că acest păcat vine de la strămoşii noştri,Adam şi Eva,care ar fi trecut peste cuvântul lui Dumnezeu,acela de a nu mânca din mărul cunoaşterii. Acest fruct,cu care a fost ademenit Adam, i-ar fi dat acestuia posibilitatea de a cunoaşte mai mult decât î-a permis Creatorul.

Ispita,venită de la prima femeie a omenirii, Eva, a rămas până în zilele noastre o pată pusă pe capetele tuturor femeilor.Chiar şi azi, în unele comunităţi, femeia este văzută ca o păcătoasă,fără să fie nevoie ca ea se facă ceva special. Simplul fapt că există ne duce cu gândul la păcat.

Cum ar fi lumea dacă am « uita » pentru o clipă de acest păcat ?

În primul rând, femeia ar fi mult mai respectată de către bărbaţi în comunităţile unde există discriminare. Femeia ar fi iubită pentru ceea ce este ea,în esenţă,cu toate calităţile pe care le are şi pentru tot ce ar face ea,făcându-se abstracţie de acest « păcat originar ». 

Apoi, ar avea mai multe deschideri spre evoluţie în cariera şi în viata de zi cu zi şi nu ar mai fi îngrădită într-o activitate în care nu se simte deloc fericită şi nu ar mai fi privită ca un blestem. 

În comunităţile unde există încă aceste discriminări, a te naşte femeie este o pedeapsă. În societăţile civilizate,bineânteles, nu se pune problema unei aşa mentalităţi.


Păcatul originar este o invenţie

Se pune întrebarea dacă acest păcat există sau nu. Dacă analizăm,atât cât ne permite cunoaşterea pe care o deţinem în acest moment, conceptul de păcat,el ne duce gândul la o greşeală,o abatere,de la legile lui Dumnezeu,care sunt universal valabile.

Deci toată lumea trebuie să le respecte,nu contează când şi unde pe planeta Pământ şi în Univers,în general. Care să fie legea pe care familia de origine,Adam şi Eva, să fi încălcat-o ? Teologii vorbesc despre legea cunoaşterii,adică cei doi au cunoscut lumea mai mult decât li s-a permis. 

Or, tot teologii spun că omul a fost creat după chipul şi asemănarea Tatălui Ceresc şi că omului i s-a lăsat liberul arbitru,adică posibilitatea de a-şi crea viaţa după cum consideră el.

Faptul că Adam şi Eva au reuşit să vadă paradisul dincolo de ceea ce li se prezentase până în momentul gustării fructului oprit nu pare că ar fi o încălcare a legilor dumnezeieşti. Cunoaşterea nu a fost interzisă,cum nici evoluţia,în general. 

Deci,care să fie păcatul ? A interzis ceva Dumnezeu omului ? Nu. Intervine El în alegerile omului ? Nu (de-asta există liberul arbitru). Ce anume nu are omul voie să ştie ? Dumnezeu este la vedere,nu este ascuns, El se află peste tot în Univers,în noi înşine, iar noi doar trebuie să deschidem ochii şi să-L vedem şi inimile pentru a-L simţi.

Din toate cărţile citite şi mărturiile de care dispunem, se pare că ideea de păcat, inoculată din fragedă pruncie tuturor, are sensul de supunere, adică făcându-l vinovat pe un om este mai uşor să îl supui,să îl manipulezi. Or,această trăsătură nu este în nici un caz specifică lui Dumnezeu. El nu are astfel de « porniri egotice»,el nu este atât de limitat în conştiinţa Lui.

El este Conştiinţa Supremă şi nu-i putem atribui trăsături umane,care exprimă micime şi o evidentă lipsă de iubire. El este doar iubire,El are pentru noi,ca de altfel, pentru întreaga lui creaţie, o permanenţă grijă şi iubire absolută. Deci… păcatul originar este o invenţie a oamenilor pentru a-i putea domina pe ceilalţi.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Există sau nu păcatul originar ?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu