Posted by / joi, 2 februarie 2017 / No comments / ,

Diferența de varstă are importanță în alegerea partenerului?Un articol de Ileana Mladinoiu

Nu-mi amintesc exact cine pusese pe facebook întrebarea dacă diferența de vârsta contează într-o relație, citisem atunci diversele comentarii, mai mult sau mai puțin explicite, iar acum am zis ca este un subiect potrivit de abordat.

Dacă pentru unii dintre noi diferența de vârsta într-un cuplu nu prezintă nicio importanță, pentru alții este o piedică majoră.

nu conteaza diferenta de varsta dintre iubitiCu toate acestea, remarcăm faptul că în societatea actuală cuplul este într-o continuă evoluție, am zice chiar într-un fel de revoluție, că vărsta, atunci când ne alegem perechea, intră în plan secund.

În vreme ce pentru bunicii noștri 40 de ani semnificau etapa maturității, în prezent, vârsta aceasta înseamnă tinerețea care se eternizează.

Reducerea timpului de muncă, progresele medicale și estetice contribuie la prelungirea duratei de viață, ne incită la cultivarea tinereții.

“Nu-i dai anii pe care-i are”, auzim adesea spunându-se despre cineva, deși respectivul sau respectiva persoană a trecut de 60 de ani.

Referindu-ne doar la ținuta vestimentară, constatăm că mame și fiice, tați și fii se îmbracă frecvent într-un mod similar.


Dacă din punct de vedere fizic rămânem în cea mai bună formă timp îndelungat, atunci și alegerile de viață se vor modifica. Am întâlnit oameni care au devenit părinți la 40 și ceva de ani, care și-au schimbat profesia dupa 50 de ani sau care s-au căsătorit după ce au ajuns la 60 de ani.

Vârsta constituie din ce în ce mai puțin un obstacol în calea dorințelor noastre, atâta timp cât ne bucurăm de o sănătate optimă.

Fenomenul “cougar”-femei mature ce intră în relație cu bărbați mai tineri decât ele-(“pui”) ne arată clar că cifrele sunt în curs de evoluție. Și nu pentru că înainte nu existau astfel de femei, ci pentru că astăzi pretind că sunt o adevărată noutate.

Ceea ce odinioară era permis bărbaților devine posibil și în cazul femeilor. Dragostea nu mai are vârstă și se poate trăi în mod deschis, indiferent de configurații.

În realitate, diferențele de vârstă de peste 10 ani în cuplu rămân rare, iar apropiații nu sunt dispuși să înțeleagă întotdeauna relația.

Sunt și alte probleme ce pot în egala măsură să fie obstacol în calea acestui gen de dragoste: dorința neîmpărtășită pentru un copil, diferențele culturale și de mentalitate, diferențele profesionale, ieșirea la pensie a unuia înaintea celuilalt…

Însă, cuplurile care traversează toate aceste încercări devin adesea mai puternice.

În 2001, cercetătorii americani de la Universitatea Amparh au realizat timp de 4 ani un studiu pe un eșantion de peste 3.000 de cupluri. S-a ajuns atunci la concluzia că diferența ideală dintre bărbați și femei ar fi de 11 ani.

Aceste cupluri, spun specialiștii, ar avea mai multe satisfacții, mai mult respect față de nevoile individuale ale fiecăruia și o viziune mai clară asupra viitorului. Mai mult, cuplurile chestionate au afirmat că sunt capabile de a se susține mai ușor, fiindcă problemele fiecăruia nu survin în același moment.

În zilele noastre, dacă sunteți celibatari și cunoașteți pe internet o persoană, apoi vă dați întâlnire, puteți foarte ușor să fiți vrăjiți de farmecul acelei pesoane care nu este de aceeași varstă cu a voastră.


Veți fi atras/ă de schimbul de cuvinte, de eventuale puncte comune și nu vă întrebați obsedant ce varstă are. Faceți o simplă estimare.

În căutarea dragostei online, vârsta este evident un criteriu în alegerea partenerului, deoarece se arată la profilul fiecăruia, cu excepții, desigur.

Trecuți de 40 de ani, bărbații au tendința să se orienteze spre femei mai tinere, în timp ce femeile vor cauta, în general, un partener de aceeași vârstă.

Spre final, adaug că vârsta nu simbolizează o anumită personalitate și nu va fi niciodată garantul compatibilității.

Cum spuneam, în vremurile actuale, cifrele sunt într-o continuă mișcare, anii nu mai sunt semnificativi în modul de viață.

Câteodată s-au văzut persoane mult mai active la 50 de ani decât atunci când aveau 30.

De fapt, fiecare este liber să-și trăiască vârsta diferit și să aibă viața de cuplu așa cum o înțelege, cum îi place.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Diferența de varstă are importanță în alegerea partenerului?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu