Posted by / vineri, 10 februarie 2017 / No comments /

Depresia este boala oamenilor bogaţi!Un articol de Claudia Bulacu

Înainte de a începe analiza noastră pe acest subiect,poate că ar trebui să începem cu o scurtă definiţie a noţiunii de om bogat. Mulţi dintre noi avem tendinţa de a spune că oamenii sunt bogaţi pentru că au bani mulţi sau proprietăţi.

Răspunsul este corect, dar este parţial...

sfaturi pentru a nu mai fi stresati

Sociologii au demonstrat că există o ierarhie a nevoilor umane, denumită generic, « piramida nevoilor umane », la baza căreia stau nevoile primare (hrană,adăpost), apoi sunt nevoile legate de apartenenţa la o comunitate, apoi cele legate de recunoaşterea valorii şi,în cele din urmă, cele care se referă la aspiraţiile fiecăruia.

Din ce în ce mai mult, aceste nevoi se diversifică şi se înmulţesc, pe măsură ce societatea evoluează.

În trecut eram mulţumiţi dacă aveam o casă, acum vrem ca acea casă să arate într-un anumit fel, să fie mare, să fie poziţionată nu ştiu cum, să fie mobilată într-un anumit fel. Evident, la baza acestor nevoi, care nu sunt legate de supravieţuire, stau dorinţele noastre care sunt conectate la realitatea pe care o vedem şi o trăim.

Aşa se face că omul modern a început să fie din ce în ce mai nemulţumit, să îşi dorească din ce în ce mai mult, să lupte din ce în ce mai mult pentru a-şi satisface aceste nevoi, care nu mai sunt naturale, ci artificiale. Cu cât omul are mai multe dorinţe, cu atât el este mai stresat. Stresul acumulat creează frustrări şi pe urmă probleme de sănătate. Aceste probleme,care încep cu nemulţumirea, pot sfârşi cu afecţiuni psihice serioase, chiar depresii grave. 


Pentru toate aceste probleme există şi soluţii care ne stau la îndemână.


Una dintre ele este evaluarea, cu maximă obiectivitate, a dorinţelor noastre. Avem nevoie cu adevărat de un anumit lucru? Este el o nevoie sau un moft ?
În ce măsură acest moft ne face fericiţi şi pentru cât timp ?

De obicei,noi,oamenii, ne plictism repede de unele lucruri, prin urmare, ele se vor acumula în casă şi atunci ce vom face ?

Vom transforma casa într-un depozit. Bine ar fi să le dăruim, dacă ele mai sunt în stare de funcţionare. În felul acesta, respectăm una din legile spirituale universale, cea a dăruirii.

Dacă nu vrem să dăruim, e bine de ştiut că acumulările nu sunt deloc benefice pentru om. Totul se află în circulaţie : banii, obiectele, sentimentele.

Deci, e bine să le dăruim sau, într-un alt caz, să le vindem. Acolo unde este gol, Universul va aduce ceva în loc. Aceasta este o altă lege universală,care lucrează cu precizie.

Un echilibru între toate obiectele şi banii pe care îi avem şi adevăratele noastre nevoi ne vor aduce sănătate mentală şi fizică. *In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Depresia este boala oamenilor bogaţi!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu