Posted by / sâmbătă, 25 februarie 2017 / No comments / ,

Depinde doar de noi să fim fericiţiUn articol de Claudia Bulacu

Aproape în fiecare zi auzim discutându-se despre fericire. Toată lumea vrea să fie fericită şi această dorinţă este perfect normală,perfect justificată,că doar cui i-ar plăcea să fie nefericit chiar şi pentru o zi ?

Dar ce înseamnă să fii fericit ? Pentru unii oameni fericirea se defineşte în a avea mulţi bani, case elegante şi maşini scumpe. Pentru alţii ,înseamnă să fii sănătos,pentru alţii să ai copii… În fine, această noţiune este relativă,dar ea exprimă o mulţumire,o stare de bucurie, de împlinire a fiinţei umane.

fericirea este o stare mentala

Aparent,pentru a avea bani soluţia este să munceşti din ce în ce mai mult şi vei câştiga din ce în ce mai mult.Cu banii câştigaţi îţi cumperi casă,maşini şi alte obiecte despre care crezi că te pot face fericit. La fel,pentru a fi sănătos,există soluţii de tratament pentru toate maladiile,medicina a evoluat fantastic de mult,deci şi pe această linie există soluţii.

Chiar şi pentru a avea copii la vârste înaintate s-a demonstrat că este posibil. Omenirea a găsit soluţii la toate. Partea interesantă a situaţiei începe,însă,în momentul în care ne dăm seama că tot ce ne-am dorit nu ne face fericiţi cu adevărat. Ceva ne scapă şi acel « ceva » nu are legătură cu posesiunile,ci vine chiar din interiorul nostru.

Fericirea este o stare mentală


Să luăm un exemplu la îndemână : o persoană microbistă merge la un meci pe stadion şi câştigă echipa sa favorită. Este foarte fericită şi,din acest motiv,petrece până în zori cu prietenii. Suporterii echipei adverse sunt nemulţumiţi,sunt trişti,unii chiar plâng pentru că echipa lor ar fi avut şanse de calificare în etapa următoare. Nu a fost să fie ! După cum observăm, aceeaşi întâmplare (meciul) i-a făcut pe unii fericiţi,iar pe alţii nefericiţi.

Întâmplarea este aceeaşi ! Aşa se întâmplă şi în vieţile nostre de zi cu zi. Ceea ce pentru unii este mană cerească,pentru alţii este durere. Unii sunt nemulţumiţi,alţii se bucură. Pentru a fi fericiţi tot timpul,noi trebuie să acceptăm tot ceea ce vine aşa cum vine,fără a comenta,fără a ne da cu capul de pereţi când nu se întâmplă toate cum vrem noi. Universul este întotdeauna echitabil şi el reglează lucrurile în aşa fel încât nouă să ne fie cel mai bine.


Niciodată viaţa nu este împotriva noastră,noi suntem împotriva ei şi,astfel,ne culegem roadele.

Noi trebuie să ne manifestăm în permanenţă mulţumirea faţă de Creator

Aşa cum am spus mai sus, tot ceea ce se întâmplă este spre binele nostru şi noi trebuie să ne manifastam în permanenţă mulţumirea faţă de Dumnezeu pentru tot ce avem. Îmi amintesc de o persoană care în tinereţe a fost foarte rea cu animalele,în special cu câinii.

Pe unii i-a bătut,pe unii chiar i-a otrăvit şi recunoştea asta fără să aibă remuşcări. Aşa credea ea că trebuie să fie viaţa,fără câini pe stradă care să latre şi să atace oamenii. Din acest punct de vedere i-am dat dreptate,dar, nici cu otrăvirea nu puteam fi de acord. Aşa erau vremurile acum 15 ani în România. Anii au trecut,doamna în cauză este în vârstă acum şi,din păcate, şi-a pierdut vederea.

Locuieşte la fiica ei în Germania acum. Aveţi idee cine o dirijează pe stradă ? Un câine maidanez adoptat din România şi care a fost dresat pentru a conduce persoanele nevăzătoare ! Ce credeţi, ce atitudine are această doamnă faţă de acest câine ? Evident, este dependentă de el cât fiica este la serviciu şi,incredibil, îl iubeşte ca pe copilul ei .


Vedeţi cum e viaţa ?

Fără a avea pretenţia că deţin adevărul absolut, pot să afirm că este o lecţie pe care Universul i-a dat-o acestei femei : aceea că fiecare vietate din lume merită să fie iubită şi fiecare vietate de pe pemant are rolul ei în viaţa noastră… În cazul ei, viaţa îi atârna de un gest al câinelui său ! Dacă ar fi să o întrebăm ce este fericirea pentru ea,eu cred că răspunsul ei ar fi să-şi recapete vederea.

Noi,ceilalţi,vedem,ochii noştri sunt sănătoşi,şi totuşi ,suntem nefericiţi …Nu cumva avem o problemă la care trebuie să reflectăm ?


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Depinde doar de noi să fim fericiţi

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu