Posted by / sâmbătă, 4 februarie 2017 / No comments / ,

Dacă ești dreptaci, spală-te pe dinți cu mâna stângă... Nici nu-ți dai seama de beneficii!Un articol de Petrut

Probabil că ați auzit nu o dată de renumita frază a lui Churcill ,,Cine deține informație, acela deține lumea” iar acest lucru, în zilele noastre, se traduce prin a memora nume, date, fraze, numere de telefon, adrese, parole, etc.

Pentru a vă ajuta, puteți să țineți o agendă, dar cum trăim într-o lume a vitezei este foarte greu să scrieți toată informația.

Cum veți proceda în acest caz? Ei bine, în acest caz trebuie să vă folosiți memoria.

cum ne dezvoltam capacitatea de a memora

Pentriu a reține cat mai multă informație cu ajutorul memoriei, aceasta trebuie să fie bine antrenată și dezvoltată. 

Pentru a vă dezvolta memoria vă oferim câteva sfaturi simple, dar extrem de eficiente!


1. În cazul în care sunteți dreptaci încercați să vă spălați pe dinți cu mana stângă. În acest fel vă veți antrena ambele emisfere ale creierului și vă veți dezvolta memoria și gândirea.

2. Dacă trebuie să mergeți la cumparaturi, nu este indicat să vă faceți o listă, ci să încercați să rețineți lucrurile de care aveți nevoie. Acest obicei vă va dezvolta capacitatea de memorare fără a depune prea mari eforturi. Sunt lucruri simple pe care trebuie să le memorați.

3. Chiar dacă următorul exercitui vă va părea inutil, aflați că folosul este colosal. În cazul în care vă face plăcere să vizionați filme, după terminarea lor încercați să revedeți intregul fir al acțiunii care s-a desfașurat in filmul vizionat. Nu va dura mai mult de 30 de secunde... Iar dupa un timp, se va reduce la maxim 10 secunde.

4. Citiți în fiecare zi. Cel mai benefic ar fi să citiți câte o carte în fiecare săptămână astfel într-un an veți citi 52 de cărți iar în 10 ani vor fi citite 520 de cărți.

5. Memoria vă va fi foarte bine antrenată dacă veți încerca să învățați în fiecare zi câte o strofă dintr-o poezie.

6. Pentru a vă îmbunătății memoria și a vă fortifica sănătatea trebuie să mâncați zilnic nuci, miere și pește.

Sper ca rândurile de mai sus să vă ajute sa vă dezvoltați memoria și să vă ajute să o mențineți agera până la o vârstă înaintată!


Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dacă ești dreptaci, spală-te pe dinți cu mâna stângă... Nici nu-ți dai seama de beneficii!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu