Posted by / luni, 27 februarie 2017 / No comments / ,

Cum să tratați natural mastitaUn articol de Ileana Mladinoiu

Mastita este caracterizată de o inflamație a limfei și/sau a glandelor mamare. Adesea, această situație se întâlnește la mamele care alaptează. Acestea pot simți o durere și/sau o zonă tare în sân, care evoluează rapid la o durere puternică, o duritate și o încălzire a zonei.

cum vindecam durerile de piept

Întotdeauna, este cel mai bine să se înceapă tratamentul la primele semne de duritate apărute în glanda mamară, dar chiar și dacă s-a trecut de această fază, se obțin efecte folosind cataplasme sau comprese cu izmă.

Pentru compresă, preparați un ceai tare de izmă, înmuiați o pânză în el și aplicați-o, foarte caldă, pe sân.

Înmuiați din nou pânza, la interval de 5-10 minute și continuați în acest stil cel puțin 20 de minute.

Deseori, o sticlă de apă fierbinte aplicată peste pachetul cu izmă ajută la menținerea căldurii acestuia.

O alternativă a folosirii ceaiului este să aplicați ușor ulei de masaj de izmă (5 picături din cel mai concentrat ulei de izmă într-o lingură de ulei de măsline) pe zona respectivă, să o acoperiți cu o pânză curată de bumbac și apoi să aplicați o sticlă de apă fierbinte peste pânză.


Între aplicațiile compresei sau la capătul unei serii de 20 de minute de aplicații, masați viguros sânul în direcția în care trebuie să curgă laptele, folosind uleiul de masaj din izmă.

Acest masaj trebuie să fie viguros și deseori foarte deranjant la început, mai ales dacă sânul este inflamat. Ideea este să faceți fluidele limfatice și laptele să circule cât mai mult posibil, ceea ce duce la scăderea semnificativă a durității sânului.

Masajul va ajuta la reducerea congestiei care a cauzat inflamația în sân. Aveți grijă să ștergeți orice urmă de izmă de pe sfărc, înainte să alăptați copilul.

Mamei i se recomandă să bea ceaiuri de plante, cum ar fi de coada-șoricelului sau izmă (acestea nu creează probleme copilului, prin trecerea în lapte), 2-4 căni pe zi și, în plus, să bea multă apă obișnuită, cel puțin 2 litri/zi.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să tratați natural mastita

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu