Posted by / sâmbătă, 11 februarie 2017 / No comments / ,

Cum să combatem eficient prediabetul!Un articol de Mihaela Iliescu

Deoarece simptomele nu sunt clare, prediabetul este adesea ignorat, generând, în timp, instalarea diabetului.

Ce este, de fapt, prediabetul? În această fază, nivelul zaharului în sânge este mai mare decât cel normal, dar nu atât de mare incât să fie luat în calcul diagnosticul de diabet.

Nu există campanii de prevenție sau de conștientizare a acestei afecțiuni și, de asemenea, nu toată lumea are posibilitatea de a-și măsura glicemia în mod constant...

cum sa nu faci diabet zaharat

Atunci când în urma unui control sau a unor analize de sânge, rezultatul este unul care poate confirma existența prediabetului, foarte puțini sunt aceia care decid să ia măsuri.

Există riscul ca în decurs de 8-10 ani de la depistarea fazei de prediabet, diabetul să se instaleze, iar specialiștii consideră că adoptarea unui stil de viață corespunzător poate preveni boala.

Iată ce puteți face dacă vă aflați în faza de prediabet:


1. Monitorizați-vă greutatea.

Obezitatea poate fi responsabilă pentru dezvoltarea diabetului.

Diabetul este o boală care afectează buna funcționare a principalelor organe, astfel încât pierderea în greutate este absolut necesară pentru ca organismul să poată lupta.

De asemenea, în cazurile de insulino-dependență, cantitatea injectată este direct proporțională cu numărul de kilograme, iar aceasta poate avea efecte adverse puternice.

O greutate normală va permite să fiți mobili și să faceți sport în mod constant.


2. Faceți sport cu regularitate

Specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții în fiecare zi.

Durata și intensitatea exercițiilor fizice pot varia, în funcție de vârstă sau de starea de sănătate, fiind la fel de benefice câteva mișcări de încălzire dimineața sau o plimbare seara, înainte de culcare.

Exercițiile fizice reglează și balanța hormonală.

3. Adoptați o dietă echilibrată.

Renunțați la băuturile carbogazoase.

Potoliți-vă pofta de dulce cu miere sau cu un fruct, în locul dulciurilor procesate.

Evitați alimentele cu indice glicemic mare, consumați cât mai multe fructe și legume proaspete, mai ales în stare crudă.


4. Evitați stresul și odihniți-vă suficient.

Stresul este principalul factor care cauzează diabetul, iar privarea de somn contribuie la acumularea acestuia în organism.

Sunt necesare minim șapte ore de somn pe noapte, iar odihna nu trebuie să fie perturbată de televizor, telefon mobil sau orice ar putea fi sursa unui somn agitat.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să combatem eficient prediabetul!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu