Posted by / vineri, 24 februarie 2017 / No comments / ,

Cu aceste doua exerciții simple, scapi de durerile de spate imediat!Un articol de Ileana Mladinoiu

“Fiecare organ, fiecare articulație, fiecare mușchi trebuie exersat, altfel, în ani de zile, devine incapabil să-și mai facă munca. Se știe doar că funcția întreține organul” (Olga Tudori-“Cartea femeii peste 40 de ani”).

Altfel spus, autoarea ne trimite cu gandul la sedentarism, considerat dușmanul tinereții.

urmeaza aceste sfaturi ca sa scapi de durerile de spate

Stăm pe scaun la serviciu, la masă, în fața calculatorului, în autobuz etc. mult mai mult de jumătate din viață. Și ne mirăm că organismul nostru nu mai funcționează ca în tinerețe.

De fapt, precizează Olga Tudori, ar trebui să ne mirăm cum mai consimte corpul să facă și alte mișcări și cum de nu ne trebuie un cărucior să ne transporte tot în poziția așezat, cum de picioarele ne mai ajută să mergem.

Mișcări grele, dureri diverse (în zona cefei, a șalelor, a spatelui, picioarelor…), tulburări digestive, toate s-ar putea rezolva cu câteva minute de mișcare zilnică.

Vă mărturisesc că în situația asta mă aflu și eu, de aceea am ales dintre toate exercițiile prezentate în cartea citată pe cele care se referă la durerile de șale și care mi s-au părut foarte simple.

Avem nevoie doar de multă voință!

1.Culcați-vă pe sol, îndoiți genunchii la piept, înconjurați genunchii cu brațele, strângeți-i și trăgeți-i spre dumneavoastră. Șalele trebuie să fie lipite de sol. Stați în această poziție până numărați 50. Durerea trece de îndată!

2.Așezați-vă cu spatele la perete, lipită de zid, ceafa dreaptă, bărbia în piept. Alunecați încet în jos până ajungeți ghemuită jos, dar cu spatele tot lipit de perete. Alunecați, ridicându-vă în sus până la poziția vertical.

Încercați, vedeți cum vă simțiți, împartașiți-ne păreri, la rubrica comentarii. *In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cu aceste doua exerciții simple, scapi de durerile de spate imediat!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu