Posted by / luni, 6 februarie 2017 / No comments / ,

Crezi că știi totul despre GUTĂ? Iată ce nu ți-a fost spus despre această boală!Un articol de Mihaela Iliescu

Guta este un tip de artrită cu microcristale, care apare ca urmare a depunerii cristalelor de acid uric la nivelul ţesuturilor şi articulaţiilor, provocând inflamaţie şi durere locală. Această afecţiune a cunoscut în ultimele decenii o creştere a numărului de cazuri la nivel global.

Acidul uric este rezultatul metabolizării alimentelor pe care le consumăm şi al degradării celulare.


Producţia crescută de acid uric este cauzată de diete bogate în proteină de origine animală şi de consumul de alcool. Eliminarea acidului uric din organism se face în mare parte pe cale renală.

Haideţi să descoperim împreună care este semnificaţia psiho-energetică a gutei!


În această situaţie, mesajul este unul al inflamaţiei: furie, emoţii negative neexprimate.

La ce servesc articulaţiile? Servesc mişcării, permit mobilitatea diferitelor părţi rigide ale organismului, precum oasele. Inflamarea acestor articulaţii face mişcarea dificilă, uneori imposibilă, pentru că poate merge până la deformarea cartilajelor.

Prin urmare, inflamaţiile articulare înseamnă dificultatea noastră de a ne mişca, de a schimba, de a lăsa în urmă.

Această dificultate este legată de furia interioară neexprimată sau neadmisă. Suntem în prezenţa unei incapacităţi cauzată de o stare emoţională negativă, al cărei „beneficiu” ascuns este justificarea imposibilităţii mişcării.


Pentru că guta se localizează în mod special la degetul mare, aceasta ne aduce aminte de raportul nostru cu lumea materială, dar şi cu trecutul.

Raportul cu trecutul este întărit şi de originea ereditară a inflamaţiei.

Originea gutei, legată de obiceiurile alimentare, este cea mai încărcată de energie „grea”, mai ales din cauza sacrificării animalelor.


În concluzie, putem spune că, pe lângă sensul general de a fi o inflamaţie articulară, guta accentuează faptul că dificultatea noastră de a ne mişca este asociată cu fricile materiale şi structurale, cu faptul că mediul înconjurător ne împiedică acţiunile negative, în mod conştient sau nu, iar acest lucru devine insuportabil.

Sursa: Michael Odoul – „Spune-mi unde te doare şi-ţi voi spune pentru ce”


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Crezi că știi totul despre GUTĂ? Iată ce nu ți-a fost spus despre această boală!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu