Posted by / vineri, 24 februarie 2017 / No comments / ,

Chiar dacă ți se pare ca totul este în regulă, iată care sunt semnele unei deficiențe de funcționare a intestinelor!Un articol de Mihaela Iliescu

Intestinele care funcționează bine se golesc de două sau de trei ori pe zi, în funcție de numărul și consistența meselor.

Un scaun pe zi nu este neapărat un semn al unei bune funcționări a intestinelor, iar dacă acesta este la două, trei zile, atunci sigur vorbim despre o deficiență în eliminare.

functionarea rea a intestinelor te imbolnaveste

Evacuarea la oră fixă nu este necesară, chiar dacă ar putea crea un reflex în activitatea intestinală.

Cum evaluăm activitatea intestinală?


Viteza tranzitului intestinal

Este un aspect important, care poate fi controlat.

Deșeurile ar trebui să părăsească organismul sub formă de scaune în maxim 24 de ore de la ingerare, dar sunt situații în care materiile se acumulează în intestin și cele care ajung ultimele apasă pe capătul tubului digestiv, peste acelea care s-au acumulat în zilele precedente.

Scaunele sunt eliminate zilnic, dar, de fapt, ele au o întârziere de 3-4 zile.

Iată cum puteți verifica cu ușurință viteza tranzitului intestinal

La masa de prânz, de exemplu, consumați o porție srioasă de sfeclă crudă. Această legumă are proprietatea de a colora scaunele în roșu.

Contorizați apoi intervalul de timp scurs între consum și eliminare.

Testul se poate face și cu spanac, care colorează scaunul în verde.

Trebuie să țineți cont de faptul că aceste legume au și un efect ușor laxativ, de aceea este posibilș ca tranzitul să fie puțin accelerat.

De asemenea, dacă urina se colorează în roșu sau verde, acesta este un semn că la nivelul colonului nu se face o asimilare corectă.

Un tranzit de peste trei scaune pe zi nu este neapărat un semn bun, înseamnă că asimilarea substanțelor nutritive se face defectuos.

Atunci cînd tranzitul se face prea lent, reziduurile se depun pe pereții colonului sub formă de cruste, micșorând diametrul interior (pot atinge până la 5-7 cm grosime).

Scaunele zilnice, cu un diametru redus, nu pot fi considerate eliminare normală.


Culoarea, consitența, mirosul

Culoarea normală a scaunului este brună. Consistența este păstoasă și tare. Nu ar trebui să murdărească nici anusul, nici vasul de toaletă. Mirosul ar trebui să fie unul de mere acrișoare sau coapte.

Gazele intestinale

Sunt inexistente la o personaă cu un tranzit sănătos.

Balonarea este un semn de fermentație sau de putrefacție a alimentelor în tubul digestiv, ceea ce înseamnă un tranzit lent și o dietă nepotrivită.


Abdomenul proeminent

Atunci când reziduurile se acumulează în colon, acesta se poate alungi sau se poate dilata sub greutatea deșeurilor neevacuate. Este posibilă și apariția unor umflături la nivelul colonului transversal, iar deșeurile sunt mai greu propulaste spre ieșire.

Presiunea exercitată pe pereții abdominali depășește capacitatea de rezistență a mușchilor abdominali.

Consecința este un abdomen rotunjit și proeminent.
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiar dacă ți se pare ca totul este în regulă, iată care sunt semnele unei deficiențe de funcționare a intestinelor!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu