Posted by / miercuri, 15 februarie 2017 / No comments / ,

Ceapa lactofermentată: un aliment probiotic foarte sănătos!
Atunci când sunt supuse procesului de fermentaţie lactică, anumite alimente (în special legume), devin mai uşor asimilabile şi capătă o serie de proprietăţi foarte benefice pentru corp.

Termenul de lactofermentaţie este dat de microbii de tip Lactobacillus, care populează tractul gastrointestinal şi nu numai. Aceste microorganisme pot folosi lactoza şi diferite zaharuri pentru a produce acid lactic, substanţă care, printre altele, îmbunătăţeşte digestia şi întăreşte sistemul imunitar.

Astăzi îţi vom dezvălui un mod simplu de a fermenta ceapa cu ajutorul culturilor de microorganisme amintite mai sus. Atunci când trece prin procesul de lactofermentaţie, ceapa devine un adevărat superaliment probiotic!

cum sa folosesti ceapa ca sa te vindeci de boli

Reţetă:

Ingrediente necesare

1 kg de ceapă

5 linguri de sare de Himalaya (50 g)

1 litru de apă

Câteva borcane cu gât larg

Mod de preparare

Taie ceapa rondele, după care aşază feliile în borcane. Toarnă apoi peste ele apa în care ai dizolvat înainte sarea de Himalaya. Lasă un spaţiu liber de 5 cm între nivelul apei şi buza borcanului. Închide borcanele etanş, apoi depozitează-le într-un loc călduros. 

Pe durata primelor două săptămâni de depozitare, întredeschide zilnic capacele borcanelor ca să permiţi eliberarea gazelor de fermentaţie. Continuă să păstrezi apoi borcanele sigilate în cămară timp de două sau mai multe luni.

Avantajele cepei fermentate


- Îmbunătăţeste absorbţia nutrienţilor din alimentaţie;

- Curăţă în profunzime intestinele şi reglează tranzitul intestinal;

- Detoxifiază organele şi sângele;

- Întăreşte sistemul imunitar;

- Previne bolile neurodegenerative, creşte capacitatea de concentrare;

- Energizează organismul;

- Furnizează antioxidanţi puternici şi agenţi de prevenire a cancerului;

- Reduce procesele inflamatorii din organism

- Previne îmbătrânirea prematură a celulelor şi ţesuturilor;

- Contribuie la slăbit prin reglarea metabolismului şi prin refacerea echilibrului hormonal.

Iată câte avantaje atrage acest proces de conservare a cepei! Încearcă şi tu metoda descrisă de noi ca să te bucuri de un excelent probiotic cu proprietăţi inclusiv pentru slăbit!


Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: tips4healthylifestyle. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ceapa lactofermentată: un aliment probiotic foarte sănătos!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu