Posted by / luni, 13 februarie 2017 / No comments / ,

Ce se întâmplă dacă prinzi un cleşte de rufe de lobul urechii!
Care este cel mai rapid mod de relaxare? Nu, nu este nici masajul, nici o aţipeală scurtă, nici un pahar de vin, ci... prinderea lobilor urechilor cu cleşti de rufe!

Ştim că sună ciudat rău, dar nu e vorba de magie aici, ci de reflexoterapie. Potrivit mărturiilor, stimularea lobilor urechilor prin această metodă alungă durerile generalizate şi descurajează chiar dependenţele de substanţe.

vindecare prin stimularea anumitor puncte de pe ureche

Reflexoterapia este o tehnică de medicină alternativă ce presupune aplicarea de presiune asupra unor zone corporale prin apăsarea acestora cu degetul mare, degetul arătător, sau întreaga palmă. Această metodă de tratament se bazează pe un sistem de zone reflexogene care cuprinde tot corpul.

În acest caz, vorbim despre stimularea lobilor urechilor prin apăsare. Urechea este una dintre cele mai folosite zone în reflexoterapie, întrucât cuprinde şase puncte reflexogene care comunică cu diferite părţi ale corpului.

Dacă nu dispui de timp sau de bani ca să intri pe mâna unui profesionist, poţi încerca câteva tehnici de reflexoterapie şi pe cont propriu. Dr. Richard Randig, medic specialist reflexolog, ilustrează o tehnică grozavă de stimulare a lobilor urechilor în scop terapeutic.

Primul pas este să te aşezi pe un fotoliu confortabil. Atinge şi palpează cu vârfurile degetelor conturul urechii externe de câteva ori. Concentrează-te asupra întregului corp şi încearcă să observi dacă ciupirea lobului urechii angrenează simptome de durere sau de disconfort şi în alte zone corporale.

Apasă uşor pe rând fiecare punct dispus pe lungimea urechii (după cum indică diagrama de mai sus), sau concentrează-te asupra unei singure zone la alegere.

Dacă intenţionezi să stimulezi toate punctele de reflexoterapie în parte, menţine apăsarea timp de cinci secunde pentru fiecare zonă stimulată înainte să treci mai departe. Repetă procedura de cinci ori înainte de a trece la cealaltă ureche. Dacă te concentrezi exclusiv asupra unei zone, menţine apăsarea timp de aproximativ 30 de secunde neîntrerupt.

Tehnica cu cleştele de rufe funcţionează în aceeaşi manieră; prinde cleştele pe rând de fiecare dintre punctele de reflexoterapie timp de cinci secunde, sau axează-te doar pe o anumită zonă. Apăsarea lobilor urechilor poate calma durerile de cap, în timp ce stimularea altor puncte dispuse pe urechea externă poate vindeca durerile de burtă, de sinusuri, de spate şi de umeri.


Este important de menţionat că reflexoterapia nu este o metodă medicală dovedită pentru vindecarea durerilor cronice sau a altor simptome de boală. Părerile în privinţa eficienţei reflexoterapiei sunt împărţite; în timp ce unii pacienţi susţin cu tărie că i-a ajut să scape definitiv de dureri, alţii spun că nu au simţit nicio schimbare. Mai mult, specialiştii în reflexoterapie pot pune un accent mai mare asupra anumitor centri în funcţie de experienţa proprie.

Una peste alta, sfatul nostru este să nu stai pe gânduri şi să încerci reflexoterapia... pe propria piele, pentru că nu ai nimic de pierdut!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce se întâmplă dacă prinzi un cleşte de rufe de lobul urechii!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu