Posted by / vineri, 24 februarie 2017 / No comments /

Ce să faci de Dragobete ca să-ți meargă bine în restul anului!Un articol de Alexandra Ungureanu

Sărbătoarea Dragobetelui aparține tradiției noastre și îmi doresc să nu fie dată uitării sau să fie înlocuită cu sărbători împrumutate. Fiecare popor are o identitate, iar aceasta se reflectă în dorința de a menține ceva ce îți aparține, de a te bucura și de a renaște prin tradițiile și obiceiurile poporului tău!

ziua indragostitilor romaneasca

Dragobetele reprezintă atât începutul cât și sfârșitul a două etape, fiind sărbătoarea premergătoare începutului Postului Paștelui. De acum, iarna nu își mai face simțită prezența, iar natura prinde viață.

În mitologia românească, Dragobetele era zeul veseliei, al tinereții și al iubirii, fiind în același timp și fiul Babei Dochia.

Specifice poporului nostru sunt și tradițiile și obiceiurile, iar această sărbătoare nu se dezice de acestea. De exemplu, încă din bătrâni se obișnuiește ca în această zi, băieții, îmbrăcaţi în haine frumoase, să meargă în pădure pentru a culege primele flori, apărute după iarna lungă ce are să se încheie, pe care apoi le dăruiesc fetelor nemăritate furându-le un sărut. De aici și zicala “Dragobetele săruta fetele !”.

Tot în această zi, fetele necăsătorite, strâng zăpada rămasă, numită și “zăpada zânelor”. Acestea o lasă să se topească, după care o folosesc pentru curățarea tenului, deoarece se spune că are puteri magice.

Fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin, altfel, nu vor avea parte de iubire tot restul anului.

Cuplurile deja formate, trebuie să se sărute de Dragobete, pentru ca iubirea lor să dăinuie tot restul anului. 


În această zi nu se muncește, în schimb se poate face curățenie în casă deoarece aceasta aduce spor și noroc.

Nimeni nu trebuie să plângă în această zi!

Dacă vei plânge în această zi, vei avea parte de necazuri și supărări tot restul anului.

Fetele nemăritate își visează sortitul dacă...

Așa cum se întâmplă și în noaptea de Bobotează, dacă fetele nemăritate își pun busuioc sub pernă în noaptea de Dragobete, își vor visa sortitul.

Dragilor, iubiți-vă românește și păstrați tradițiile!


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce să faci de Dragobete ca să-ți meargă bine în restul anului!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu