Posted by / luni, 20 februarie 2017 / No comments / ,

Beneficii uimitoare ale mătasei de porumb... Nu o să-ți vină să crezi!Publicitate

Mănunchiul de fire subţiri şi maleabile, asemănătoare firelor de păr, care înveleşte porumbul, poartă denumirea de mătase de porumb. În acest articol îţi vom prezenta o serie de utilizări extrem de utile ale acestei părţi care, de regulă, se aruncă!

Mătasea de porumb reprezintă de fapt făşiile de sub stratul protector de culoare verde care înveleşte ştiuleţii de porumb.

Iată principalele beneficii ale acesteia:


elimina colesterolul si glicemia crescuta cu ceai din matase de porumb

Previne formarea pietrelor la rinichi

Mătasea de porumb se foloseşte încă din antichitate în scopul previnirii apariţiei calculilor renali. Pietrele la rinichi se formează în special că urmare a acumulării de mici cristale în compartimentul renal. Mătasea de porumb îmbunătăţeşte urinarea, ceea ce previne eficient acumularea acestor cristale, în schimb nu contribuie şi la eliminarea pietrelor renale deja existente.

Reglează coagularea sângelui

Mătasea de porumb conţine vitamina K, substanţă cu rol important în procesul de coagulare a sângelui. Vitamina K previne hemoragiile şi asigură o închidere mai rapidă a rănilor hemoragice.

Ține sub control glicemia

Unele studii arată că mătasea de porumb contribuie la echilibrarea glicemiei. Aceasta creşte nivelul de insulină şi sprijină repararea celulelor vătămate în pancreas, adică exact la sursa de producţie a insulinei.


Ține sub control colesterolul

De asemenea, echilibrează nivelul de colesterol din organism. Hipercolesterolemia contribuie în mod direct la apariţia mai multor boli cardiovasculare, dar mătasea de porumb ţine sub control nivelul de colesterol, protejând corpul împotriva acestor boli.

Are proprietăţi diuretice

Mătasea de porumb posedă şi proprietăţi diuretice, care încurajează eliminarea toxinelor prin urină, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare şi de infecţii urinare.

Cum poţi consuma mătasea de porumb?


Mătasea de porumb nu este comestibilă, dar substanţele benefice pe care le conţine pot fi exploatate astfel:

- Fierbe o jumătate de litru de apă şi adaugă la ea o mână de mătase de porumb pentru a obţine un ceai. Ceaiul poate fi servit fie cald, fie rece, şi poate fi completat cu puţină zeamă de lămâie.

- Pune o mâna de mătase de porumb într-un borcan plin cu apă şi ţine vasul la soare timp de o zi. Seara, îndulceşte apă filtrată cu miere şi bea-o.

NOTĂ: Ceaiurile de mătase de porumb trebuie consumate cu moderaţie! Acestea nu sunt recomandate femeilor însărcinate, întrucât pot induce pierderea sarcinii!


Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Beneficii uimitoare ale mătasei de porumb... Nu o să-ți vină să crezi!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu