Posted by / miercuri, 8 februarie 2017 / No comments / ,

Bacteria care se hrănește cu transpiraţie – Cea mai bună prietenă a pielii!
Intr-o eră a săpunurilor de îngrijire, a cremelor hidratante şi a deodorantelor, incidenţa bolilor de piele este în mod paradoxal în continuă creştere.

Dacă tu credeai că acneea este o afecţiune cu care se confruntă doar adolescenţii, află că lucrurile stau cu totul diferit. Milioane de oameni din întreaga lume suferă de acnee, în mare parte adulţi, iar numărul cazurilor de eczeme la copii s-a triplat în ultimele trei decenii. In ultimii ani, medicii dermatologici au observat o înmulţire a cazurilor de boli de piele datorate hipersensibilităţii.

sapunul sau deodorantul facut in casa este sanatos

Există oare o soluţie pentru aceste probleme tot mai alarmante? Deşi cercetările în acest sens abia au început, cercetătorii se concentrează tot mai mult asupra rolului bacteriilor de pe piele, iar concluziile preliminare sunt că bacteriile externe sunt de fapt foarte necesare pentru o piele sănătoasă. În tandem cu aceste descoperiri, se sugerează şi faptul că o igienă exagerată n-ar fi tocmai benefică pentru sănătatea pielii.

Bacteriile de pe piele stârnesc reacţii mixte în rândul populaţiei. Deşi în anumite conjuncturi, bacteriile nocive pot provoca infecţii, există şi o multitudine de bacterii neutre sau chiar benefice, care protejează de îmbolnăviri pielea şi, de multe ori, întreg organismul.

Ştiinţa ne arată că organismul uman este un ecosistem foarte complex şi foarte diversificat, şi că menţinerea acestui ecosistem în echilibru poate face diferenţa dintre sănătate şi boală. Acesta este şi motivul pentru care astăzi au devenit foarte populare alimente bogate în culturi microbiene benefice, alimente precum iaurtul, kombucha şi suplimentele probiotice.

Te întrebi de ce pielea are nevoie de bacterii?


Ştiai că numărul bacteriilor ce populează corpul uman este de 10 ori mai mare decât cel al tuturor celulelor din organism? Iar aceste bacterii se întâlnesc nu numai la interior, ci şi la exterior. Cercetătorii din cadrul Catedrei de Medicină Perelman a Universităţii Pennsylvania au emis un studiu care demonstrează că bacteriile de pe piele reprezintă un mijloc de alertare a sistemului imunitar atunci când sănătatea corpului este pusă în pericol.

Totuşi, mai este cale lungă până la dezlegarea amănunţită a modului în care interacţiunile dintre diverse tipuri de bacterii îşi pun amprenta asupra sănătăţii.

Cercetătorii de la AOBiome studiază în prezent un tip de bacterii numite AOB (bacterii nitrifiante care oxidează amoniacul). Aceştia pornesc de la premisa că bacteriile amintite populau mai demult în număr mare pielea umană şi aveau rol benefic, dar că sensibilitatea mare a acestora la săpun şi alte produse de îngrijire corporală moderne a dus la împuţinarea sau chiar dispariţia completă a lor. Atât mijloacele avansate de igienizare a corpului, cât şi alţi factori precum reducerea contactului zilnic cu natura au dus la anihilarea acestor microbi foarte importanţi pentru piele.

Cum poţi recăpăta aceste bacterii?


Potrivit unui studiu recent, există un trib amazonian izolat care reţine cea mai mare varietate de microbi înregistrată vreodată la oameni, printre care şi bacteriile AOB. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să începem să ne spălăm pe faţă cu nămol. Nicidecum! Praful din zonele urbane nu furnizează acelaşi ecosistem de bacterii precum cel din zonele rurale. Şi aici nu este neapărat vorba de intrarea în contact direct cu contaminanţii de la nivelul solului, ci mai degrabă de interacţiunea nestingherită cu natura în întreg ansamblul ei.

Mai mult, faptul că astfel de popoare primitive se bucură de protecţia coloniilor „zdravene” şi variate de bacterii benefice se află în strânsă legătură cu absenţa mijloacelor moderne de igienizare. Există astfel mai multe condiţii ce trebuie întrunite pentru înfiriparea şi consolidarea unei relaţii de simbioză între microbii benefici şi corp.

Vestea bună este că bacteriile AOB sunt o parte integrantă a solului din cadrele naturale ferite de poluare, şi că aceste tulpini de bacterii sunt suficiente pentru a reface echilibrul bacterian de la nivelul pielii. Potrivit cercetătorilor, bacteriile AOB au un rol important în echilibrarea ecosistemului pielii. 

Cel mai indicat ar fi să folosești produse naturale de întreținere corporală, cum ar fi cele făcute în casă.Care sunt beneficiile folosirii acestor produse?


• Curăţă tenul de imperfecţiuni şi inflamaţii acneice

• Îmbunătăţesc aspectul pielii seboreice

• Contribuie la menţinerea pH-ului normal al pielii

• Îmbunătăţesc aspectul şi calitatea tenului şi a pielii capului

• Îmbunătăţesc aspectul şi calitatea pielii aspre şi neregulate

• Reduc dependenţa de produse convenţionale precum deodorante, produse de machiaj, etc.

Cum funcţionează?


Bacteriile AOB mănâncă literalmente compuşii iritanţi din alcătuirea transpiraţiei. Bacteriile din produsele naturale consumă compuşii iritanţi produşi de piele, îndeosebi amoniacul şi ureea din sudoare, producând mai departe produşi secundari benefici. Beneficiile cosmetice sunt multiple şi evidente. Printre altele, 60% dintre utilizatorii care au folosit produse naturale pentru igiena axilară susţin că nu mai este nevoie să apeleze la deodorant.

În decurs de numai două săptămâni de folosire, produsele naturale de întreținere corporală îmbunătăţesc aspectul pielii şi reduc nevoia de a mai utiliza alte produse. Nu mai sta pe gânduri! Testează-le şi te vei convinge singur de rezultate!

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bacteria care se hrănește cu transpiraţie – Cea mai bună prietenă a pielii!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu