Posted by / luni, 20 februarie 2017 / No comments / ,

Ai căscat destul de des în ultima perioadă? Citește aici cele 4 boli pe care le semnalează căscatul excesiv!
Senzația de oboseală, stres sau somnolență este o cauză comună a căscatului. Ceea ce ne face să căscăm este prezența anumitor substanțe precum serotonină și dopamină în organism, iar prezența endorfinelor în creier ne limitează căscatul.

Oamenii de știință au declarat în trecut că, căscatul îi ajută să se trezească deoarece o astfel de acțiune le indică că a ajuns o cantitate suplimentară de oxigen la creier.

Căscatul excesiv este definit ca o confruntare cu 1-4 acte de căscat pe minut, pe o perioadă extinsă de timp și poate semnala un anumit tip de boală.

cascatul repetat poate fi semn de boala a inimii


Lipsa fierului din organism înseamnă automat scăderea hemoglobinei, principalul "cărăuș" al oxigenului în sânge, fapt ce duce la căscatul excesiv

Lipsa de magneziu - Printre simptomele lipsei de magneziu din organism se număra somnolența, apatia, confuzia, puterea de concentrare scăzută și durerile de cap, iar după cum spuneam mai sus somnolența poate duce la căscat.


Poate fi vorba atât de malformații congenitale cât și de insuficiență cardiacă, ambele cauzând insuficienta oxigenare a sângelui și implicit a creierului, fapt care duce la apariția căscatul excesiv.


Căscatul poate fi semn al unor suferințe ale plămânilor sau a bronșitei cronice.


Datorită faptului că, creierul este slab oxigenat, în cazul epilepsiei, encefalitei, tumorilor cerebrale sau a sclerozei multiple poate apărea căscatul excesiv.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ai căscat destul de des în ultima perioadă? Citește aici cele 4 boli pe care le semnalează căscatul excesiv!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu