Posted by / vineri, 17 februarie 2017 / No comments / ,

16 produse alimentare cauzatoare de cancer pe care le consumăm la ordinea zilei!Publicitate

Dacă de obicei vorbim separat de anumite alimente nesănătoase, astăzi îţi prezentăm o listă extinsă care cuprinde nu mai puţin de 16 alimente obişnuite – fiecare dintre ele corelat cu apariţia cancerului!

Sfatul nostru este să le scoţi definitiv din alimentaţie, sau măcar să le reduci substanţial consumul!

nu mai manca grasimi si prajeli pentru a fii sanatos

1. Alimentele afumate, murate, sau foarte sărate

Produsele precum cârnaţii, şunca şi salamurile conţin foarte multă sare şi grăsimi, iar murăturile sunt suprasaturate cu sare. Consumul acestor alimente creşte substanţial riscul de cancer colorectal şi de cancer al stomacului.

2. Toate produsele din categoria „dieteticelor”

Produsele dietetice, inclusiv alimentele congelate sau alimentele preambalate etichetate drept „dietetice” sau „cu conţinut redus de grăsimi”, adică şi băuturile dietetice, sunt îndulcite cu aspartam, un îndulcitor artificial periculos. Există numeroase studii care arată ca aspartamul cauzează diferite boli, printre care şi cancer, malformaţii congenitale şi boli de inimă.

3. Popcornul la microunde

Pungile de popcorn la microunde conţin un produs chimic numit acid perfluorooctanoic (PFOA), o toxină întâlnită şi în teflon. Potrivit unui studiu realizat recent de Universitatea din California, PFOA a fost corelată cu problemele de infertilitate la femei.

4. Fructele de provenienţă non-organică

Fructele de provenienţă non-organică pot fi contaminate cu pesticide foarte periculoase, printre care şi atrazină, tiodicarbon şi organofosfaţi, dar şi îngrăşăminte cu conţinut ridicat de azot. Atrazina este interzisă în majoritatea ţărilor europene, dar este permisă încă în SUA. Potrivit cercetărilor ştiinţifice, atrazina determină în primul rând disfuncţii ale aparatului reproducător.


Chipsurile de cartofi vândute în comerţ sunt bogate în grăsimi şi calorii, aşa că predispun la îngrăşare. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină New England a constatat că chiar şi numai 30 g de chipsuri pe zi pot induc o creştere medie în greutate cu 2 kg pe an. Pe lângă faptul că abundă în grăsimi trans ce determină creşterea colesterolului, chipsurile conţin şi foarte mult sodiu, fiind astfel nocive şi pentru tensiune.


Consumul de alcool este a doua cea mai comună cauză de cancer, fiind secundat doar de fumat. Dacă un consum ocazional de alcool poate fi chiar benefic, reducând riscul de boli cardiace, consumul zilnic de alcool provoacă insuficienţă cardiacă şi accidente vasculare.

7. Roşiile la conservă

Aproape toate ambalajele folosite pentru păstrarea produselor conservate conţin bisfenol-A, sau BPA, o chimicală foarte toxică. Roşiile la conservă sunt cele mai rele din acest punct de vedere, pentru că aciditatea crescută activează BPA-ul din ambalaj într-o proporţie şi mai mare, ducând la contaminarea completă a produsului.


Toate produsele din carne procesată conţin chimicale şi conservanţi, printre care şi nitraţi de sodiu, care sunt cunoscuţi pentru potenţialul lor cancerigen. Şi carnea afumată este la fel de periculoasă, pentru că poate reţine gudron pe timpul afumării.

9. Somonul de crescătorie

Aceşti peşti sunt hrăniţi cu diete nefireşti şi sunt contaminaţi cu chimicale, antibiotice, pesticide şi alte substanţe cancerigene. Somonii de crescătorie trăiesc în condiţii de supraaglomerare, ceea ce îi face de 30 de ori mai predispuşi la îmbolnăvirea de boli parazitare. Mai mult, în hrana acestor peşti sunt introduşi coloranţi chimici astfel încât carnea lor să semene mai bine cu cea a somonului sălbatic!


Există tot mai multe dovezi că chimicale din compoziţia acestor îndulcitori, în special aspartamul, se descompun într-o toxină letală denumită DKP. Atunci când este procesată de către stomac, toxina menţionată produce mai departe chimicale cauzatoare de cancer.


OMS nu deţine niciun fel de proceduri de testare a alimentelor OMG! Singurul experiment care a testat efectele acestora asupra corpului uman a arătat că genele atipice din aceste produse se transferă lesne în ADN-ul bacteriilor care alcătuiesc flora intestinală normală.


În ziua de azi, morile nu mai aşteaptă ca făina să albească de la sine, metodă care înghite mult timp, ci o înălbesc cu clor gazos! EPA susţine că clorul gazos este un iritant periculos ce poate deveni letal atunci când este inhalat în cantităţi mari.

13. Uleiurile hidrogenate

Toate uleiurile vegetale conţin niveluri mari de acizi graşi Omega-6. Excesele de aceste grăsimi determină îmbolnăviri de inimă şi cresc riscul de cancer al pielii. Acizii graşi Omega-6 trebuie consumaţi doar împreună cu Omega-3 într-un raport bine echilibrat! Încearcă să compensezi acest deficit de Omega-3 prin suplimente alimentare.


Carnea roşie pare să fie cel mai periculos aliment pentru colon, crescând substanţial riscul de cancer al acestui segment. Un studiu purtat în SUA asupra unui eşantion de 150.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 74 de ani a arătat că, pe termen lung, consumul de carne roşie a crescut în mod semnificativ rata cancerului de colon depistat în rândul subiecţilor studiaţi.

15. Zahărul rafinat

Cancerul se pare că are o apetenţă insaţiabilă pentru dulce! Faptul că zahărul reprezintă principala sursă de hrană a celulelor canceroase este cunoscut de multă vreme, mai exact din 1931, când laureatul premiului Nobel pentru medicină, German Otto Warburg, a descoperit că tumorile şi bolile canceroase se înmulţesc datorită acestei substanţe.


Deşi abundă în zahăr, sucurile răcoritoare acidulate sunt o sursă de calorii goale, care predispun la îngrăşare. Consumul excesiv de astfel de sucuri provoacă creşteri bruşte ale glicemiei şi, implicit, inflamaţie şi rezistenţa la insulină.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 16 produse alimentare cauzatoare de cancer pe care le consumăm la ordinea zilei!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu