Posted by / vineri, 24 februarie 2017 / No comments / ,

10 semne că ai făcut infarct fără să îți dai seama! Ai grijă, poate urma un altul!
Dacă până acum credeai că infarctul îi afectează doar pe cei în vârstă, te-ai înșelat. Din păcate, infarctul nu ține cont de vârstă, așa că poate apărea în orice moment. Cel mai important este să poți recunoaște simptomele unui infarct, pentru a cere ajutor.

Azi vorbim despre cele mai întâlnite simptome!


cum afli daca ai facut infarct si esti predispus sa faci altul

1. Vedere încețoșată sau pierderea vederii

Procesul începe prima oară în zona globului ocular. Peste 44% dintre pacienții care au suferit un infarct, menționează că au avut acest simptom.


Amețeala apare mai ales în cazul femeilor cu vârsta sub 45 de ani. Este un semn clar că trebuie să ceri sfatul unui medic cât mai urgent posibil.

3. Probleme de vorbire

Pot apărea tulburări în pronunțarea cuvintelor, ducând chiar la confuzie.

4. Pierderea echilibrului

Dacă te simți slăbit și nu îți poți controla membrele, este posibil să te confrunți cu un infarct. Unii oameni ajung chiar să sufere paralizii. Iată un test care îți indică dacă ai suferit sau nu un infarct. 

Deschide brațele și ține-le în această poziție timp de 10 secunde, dacă unul din brațe se lasă, înseamnă că mușchii tăi sunt slăbiți.

5. Durere pe o parte a feței

Durerea nu este întotdeauna asociată infarctului, însă dacă aceasta se manifestă în zona extremităților, este posibil să suferi un infarct.


Și acesta este un simptom comun al infarctului. Oamenii de știință au descoperit faptul că persoanele care asociau durerile de cap, cu infarctul, erau mai ales tinerii sau femeile.

7. Paralizie facială

Este poate cel mai comun simptom al infarctului.

8. Oboseală

Studiile arată că, oboseala preliminarie infarctului apare mai ales în cazul femeilor.


Iarăși acest simptom este mai des întâlnit în rândul femeilor decât în cel al bărbaților.

10. Incapacitatea de a respira și tremur

Incapacitatea bruscă de a respira intră adesea în categoria simptomelor unui infarct. Aritmia apare ca rezultat al lipsei de oxigen.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 10 semne că ai făcut infarct fără să îți dai seama! Ai grijă, poate urma un altul!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu