Posted by / duminică, 15 ianuarie 2017 / No comments / ,

Ventuzele tratează peste jumătate dintre boli: afecțiunile respiratorii, reumatismale, artroza, nevralgia sciatică…Un articol de Ileana Mladinoiu

O doamnă dintr-un grup unde se postează articole legate de vindecarea alternativă a dorit să aibă mai multe informații despre ventuze. I-am promis că mă voi ocupa de subiect, dat fiind că eu insămi am fost supusă unui astfel de experiment.

vindeca organismul cu ventuze

Cand răceam în copilărie, bunica apoi mama mă întrebau dacă vreau să-mi “toarne ventuze” pe piele. Sigur că nu mă opuneam. Îmi amintesc și acum de trusa din lemn în care erau ținute ventuzele, niște pahare mici din sticlă cu fundul mai lat, iar gura mai îngustă, și de feleșteul cu gaz pentru a se aprinde flacăra în interioul ventuzei.

Un dictionar din 1694 confirmă cele spuse mai inainte, adăugând că ventuzele se aplicau pe piele pentru a trage săngele rău.

Citate de Hippocrate, păarintele medicinei, în “Arta vindecării” și folosite la fel de bine de către chinezi, greci, indieni sau arabi, ventuzele au tratat secole de-a rândul numeroase boli, inainte de apariția antibioticelor.

Potrivit unui dicton chinez, acupunctura și ventuzele au darul de a trata peste jumătate dintre boli, unele amintite deja în titlu.

Adăugăm: durerile reumatismale, dorsale, reumatologice, digestive, ginecologice, durerile de cap, migrenele repetate, tendinitele, entorsele, crampele musculare, constipația, chiar și celulita.

Ventuzele sunt de mai multe feluri: din bambus, cauciuc, magnetice, dar mai utilizate și ușor de sterilizat sunt cele din sticlă.

Modul de folosire a ventuzelor


Se aprinde un tampon de vată cu alcool în interiorul recipientului din sticlă, ca să se producă o presiune negativă și se așeaza pe locuri specifice ale corpului (la mine erau puse pe spate).

Vă spun că nu simțiți dureri (nici la aplicare, nici la scoatere), doar o senzație de strângere și de încălzire a pielii. Golul din ventuză dilată porii și vasele de sânge superficiale (capilare).

Tratamentul cu ventuze are efect vizibil asupra pielii, niște semne roșii, circulare, care pot deveni albastre/vinete. Bunica mă liniștea zicând că a scos definitiv răceala din mine.

Cercurile ramaneau mai multe zile. Mă uitam cu oglinda la spate și le vedeam ca pe niște tatuaje de azi.

Cum actionează ventuzele, ce rol au


Conform teoriei Medicinei Traditionale Chineze fluxul Qi este influențat , reparând blocajele meridianelor. Din cauza acestor blocaje, depozitele de sânge și de alte lichide organice pot să se formeze sub piele.

Ventuzele transportă aceste depozite la suprafața pielii unde sunt eliminate de corp. Ele încalzesc meridianele, fac să circule energia, vâneaza frigul și activează circulația sanguină.

Energia blocată în interior (Yin) va fi scoasă la suprafată (Yang) și degajată.

Blocajele sunt demontate, durerile scad, circulația sângelui se îmbunătățește, mușchii se relaxează, căldura internă se reduce.

Contraindicatii

În general, tratamentul cu ventuze nu are efecte secundare, dar trebuie multa atenție în următoarele cazuri:

-să nu fie folosite la copiii sub 4 ani;

-nici în timpul sarcinii;

-la persoanele slabe;

-la persoanele aflate sub tratament anticoagulant;

-la persoanele suspecte de hemoragie, arsuri, plăci deschise și traumatisme recente.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ventuzele tratează peste jumătate dintre boli: afecțiunile respiratorii, reumatismale, artroza, nevralgia sciatică…

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu