Posted by / joi, 5 ianuarie 2017 / No comments / ,

Un nutritionist celebru ne invata cum sa folosim broccoli pentru disfunctii tiroidiene, tulburari neurologice si depresie!Un articol de Ileana Mladinoiu

Broccoli este o leguma usor de gasit peste tot si are avantajul de a stimula enzimele protectoare, enzimele de faza 2.Aceasta planta a fost supusa studiilor multor cercetatori care, in final, i-au scos in evidenta beneficiile pentru sanatate.


In primul rand, sulforafanul si germenii din broccoli ajuta la detoxifierea organismului de metale grele ce cauzeaza frecvent dezechilibre hormonale, cancere, disfunctii tiroidiene, tulburari neurologice, alergii alimentare si depresie.

Biochimistul Sandra Cascio, detinatoarea unei diplome in nutritie (CERDEN) a ajuns la concluzia ca sulforafanul din broccoli poate preveni si chiar imbunatati tratarea cancerelor de prostata sau de san (actioneaza intr-o sinergie perfecta cu sucul fermentat de rodie).

Atentie, nu orice fel de broccoli poate fi folosit!

Pentru ca nu toate tipurile de broccoli au acelasi continut de sulforafani. Mai mult, nu este posibil sa stabilesti acest lucru doar dintr-o simpla privire. S-a constatat ca lastarii tineri de broccoli sunt de 50 de ori mai puternici in lupta impotriva cancerului decat plantele mature.


Nu congelati si nu gatiti broccoli!

Enzima protectoare din broccoli este foarte sensibila atat la caldura cat si la temperaturi foarte reci. Mai bine, evitam sa congelam sau sa gatim broccoli, daca dorim sa pastram sulforafanii.

Ideal ar fi sa consumam lastarii tineri ca garnitura pentru supe si salate, de exemplu.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un nutritionist celebru ne invata cum sa folosim broccoli pentru disfunctii tiroidiene, tulburari neurologice si depresie!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu