Posted by / joi, 26 ianuarie 2017 / No comments / ,

Trei cure cu rădăcinoase ideale pentru sezonul rece și sărbători!Un articol de Mihaela Iliescu

Sărbatorile au trecut, frigul s-a instalat confortabil, suntem afectaţi de excesele alimentare, dar şi de virozele contagioase, de aceea vă propun trei reţete naturale pentru imunitate, din rădăcinoasele pe care încă le găsim în pieţe, care ne pot ajuta să traversăm cu bine această perioadă.

remediu pentru raceli si crize biliare

1. Cura cu ridichi negre. 


Se prepară un suc de ridichi negre (200 ml), în combinaţie cu suc de morcovi, păstârnac şi pătrunjel (în total 500 ml), care se consuma în două reprize (de preferat dimineaţa pe stomacul gol şi cu 30 minute înainte de masa de prânz), cu înghiţituri mici, bine salivat. Ajută în special la drenajul biliar.


2. Cura cu radăcinoase. 

 

Se prepară un suc obţinut din: morcovi (350 ml), păstârnac (50 ml), cartofi (50 ml), ridichi negre (50 ml). Se bea în decursul a două ore, dimineaţa, pe stomacul gol, cu înghiţituri mici şi rare, foarte bine salivat. Se poate adăuga miere (100 grame). Cura durează cel puţin 21 de zile, în funcţie de starea organismul, se poate face preventiv sau după o viroză.

Vezi și CELE MAI BUNE 10 ALIMENTE DETOXIFIANTE PE CARE AR TREBUI SĂ LE INCLUZI IN DIETĂ


3. Cura cu rădăcinoase şi lămâie sau cătină.


Ingrediente:

• o rădăcină de ţelină potrivită ca mărime;

• şapte morcovi de mărime medie;

• şapte rădăcini de pătrunjel de mărime medie;

• o ridiche neagră potrivită ca mărime;

• o rădăcină de hrean mai mare;

• opt lămâi sau 500 ml suc de cătină.

Hreanul dat pe răzătoare se amestecă cu sucul de la lamâi sau cu cel de cătină. Se pune într-un tifon şi se stoarce bine. Se prepară un suc din celelalte rădăcinoase, care se amestecă cu sucul de hrean. Se adaugă miere (aproximativ un kilogram) şi se păstrează în recipiente de sticlă închise ermetic, într-un loc întunecos şi rece. Se consumă 100 ml, dimineaţa, pe stomacul gol, cu înghiţituri mici, foarte bine salivat.

Cura durează zece zile consecutiv, se face o pauză de cinci zile şi se repetă de trei ori, respectând cu stricteţe pauzele şi cantitatea consumată zilnic. Este de ajutor organismului slăbit şi lipsit de vitamine.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Trei cure cu rădăcinoase ideale pentru sezonul rece și sărbători!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu