Posted by / luni, 9 ianuarie 2017 / No comments / ,

Se întamplă să observi peste tot tiparul numeric 11 11? Află ce semnificație are!Un articol de Razvan

Astazi suntem in data de unsprezece noiembrie, a carei forma numerica scrisa este 11-11. Aceasta data, precum si momentul orar 11:11, ii imping pe multi oameni sa caute semnificatii ascunse. Principalul motiv este evident: repetarea secventei numerice atrage imediat atentia si amplifica „aura misterioasa” a tuturor evenimentelor din ziua respectiva.

Dar cat din acest tipar interesant este o simpla coincidenta si cat din el ascunde intelesuri mai profunde? Si de ce incita aceasta curiozitate deosebita pretutindeni in lume?

repetarea numarului 11 ce semnificatie are


Primul aspect este legat de cifrele in sine, dar si de reprezentarea lor vizuala. Unsprezece si unsprezece este singurul moment al zilei in care toate cifrele afisate de ceasul electronic sau mecanic coincid perfect.

Simetria creeaza un efect estetic placut si armonios mai ales pentru persoanele preocupate de stiintele exacte, de numerologie, sau de persoanele care sunt pur si simplu foarte bine organizate. Un alt aspect interesant este simplitatea secventei 11:11, care face ca actul privitului la ceas la momentul potrivit sa fie mai memorabil decat la oricare alta ora, sa zicem la 9:17.

In plus, mai este vorba aici si de conceptul de sincronicitate, care se afla in stransa relatie cu lucrurile prezentate mai sus. Acest concept explica foarte bine fascinatia si interesul fata de tiparul numeric 11:11. Sincronicitatea este convingerea ca unele lucruri aparent neconectate si neimportante in sine capata importanta si o semnificatie aparte atunci cand apar in mod arbitrar sau in conjunctie cu alte evenimente simultane.


Astfel de evenimente poarta denumirea de „coincidente semnificative” deoarece, desi nu par sa fie corelate sau sa se influenteze reciproc, ajung cumva sa capete o corelatie profunda prin diferite mecanisme asociative. Una peste alta, oamenii sunt cei care ii dau o semnficatie tiparului numeric 11:11 atunci cand ii atribuie un soi de calitate magica intrinseca.

Aceasta mentalitate pare sa fi fost catalizata si intretinuta de cea mai populara si mai extinsa convingere cu privire la secventa numerica 11:11. Exista un obicei care spune ca, de fiecare data cand vezi ca ceasul indica ora 11:11, trebuie sa-ti pui o dorinta, caz in care se va indeplini in scurt timp.

Foarte multi oameni cred in aceasta traditie, atribuind astfel, in mod involuntar, o semnificatie speciala acestei ore ale zilei si numarului 11 in sine.

Mai exista si alte credinte centrate pe secventa unsprezece-unsprezece care sustin ca timpul se afla in stransa legatura cu ingerii nostri pazitori si calauzitorii nostri spirituali. Aceste entitati ar folosi timpul ca pe un portal prin care pot intra in legatura directa cu noi ca sa ne comunice lucruri importante.

O alta credinta asemanatoare izvoraste din numerologie. In numerologie, numarul 11 este investit cu cea mai mare putere si simbolizeaza spiritualitatea.

Acesta mai desemneaza si un grad ridicat de perceptie si constiinta de sine, si se crede ca deschide o poarta de comunicare directa cu subconstientul. Astfel, aici numarul 11 reprezinta o legatura directa sau o fereastra catre suflet si minte.

Unii oameni mai considera secventa numerica 11:11 si ca pe un fel de „eroare de matrice!” (n.a.: referire la celebrul film The Matrix, 1999). Potrivit acestora, constientizarea momentului coincidentei si concentrarea atentiei asupra ei ar duce la un soi de „trezire”, de resetare a propriului ceas si ritm biologic.

Dupa cum vezi, exista multe speculatii asupra repetarii secventei 11:11, dar nimeni nu poate spune ca detine cheia semnificatiei reale sau absolute a acesteia.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: sun-gazing. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Se întamplă să observi peste tot tiparul numeric 11 11? Află ce semnificație are!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu