Posted by / sâmbătă, 14 ianuarie 2017 / No comments / ,

Te-ai gândit vreodată că pâinea pe care o mănânci de obicei îți afectează ochii?Un articol de Mihaela Iliescu

Ştiai că majoritatea bolilor sunt cauzate de un consum foarte ridicat de pâine albă?

Foarte multă lume preferă faina albă, deoarece produsele care se obţin din ea au un aspect frumos şi rezistă mult timp, comparativ cu produsele pe baza de făina integrală a diverselor cereale.

Pâinea, dar şi toate produsele care sunt preparate pe bază de făină albă sunt, de fapt, toxice pentru organism.

painea strica vederea

Făina albă este un produs alimentar supus rafinării, deci nu mai are nici un conţinut nutritiv. Procesul de obţinere a făinii albe începe cu eliminarea tărâţei şi a germenilor.

Tot ce rămâne în urma acestui proces de măcinare este doar amidon.

Pentru a îndepărta orice urmă de culoare, faina se albeşte cu diferiţi agenţi chimici precum dioxidul de clor sau bromatul de potasiu, substanţe foarte toxice pentru organismul tău şi letale în cazul în care sunt consumate în doze mari.

Acest procedeu are rolul de a îmbunătăţi durata de viaţa a făinii, dar înlătură toţi nutrienţii şi micronutrienţii, fibrele, vitaminele B, fierul, grasimile bune.

Ceea ce face şi mai ciudat întreg procesul este faptul că pentru a substitui lipsa nutrienţilor, făina se îmbogăţeşte cu diferite substante sintetizate chimic, precum tiamina.

Dar aceste adaosuri nu substituie în întregime pierderile care se fac prin procesul de măcinare, iar organismul tău va avea nevoie de mai mult timp pentru a digera toţi compuşii existenţi într-o felie de pâine, de exemplu.

Produsele pe baza de faină alba ridică foarte mult nivelul de glucoză din sânge.


Astfel, vei dezvolta un risc foarte mare pentru bolile de rinichi, de inimă, diabet, cancer şi implicit boli ale ochilor.

Atunci când organele interne, care curăţă sângele de toxine, nu mai funcţionează corespunzator, sănătatea ochilor tăi se deteriorează foarte mult.

Chiar dacă pâinea pe care o mănânci este neagră, nu este neaparat sănătoasă!

De aceea este bine să citeşti înainte de a achiziţiona pâinea, pentru a fi sigur că ea conţine faină integrala, obţinută prin măcinarea întreagă a bobului de grâu sau a altor cereale şi nu făină albă îmbunătăţită sau faină albă plus adaos de diferiţi coloranţi.

Cu cât cantitatea de faină integrală este mai mare, iar celelalte adaosuri lipsesc, cu atât pâinea este mai sănătoasă.

Pâinea obţinută din orice faină integrală are o valoare nutritivă de patru ori mai mare decât pâinea albă.

Fibrele alimentare scad nivelul colesterolului din sânge, te protejează împotriva bolilor cardiovasculare, constipaţiei, hemoroizilor, bolilor circulatorii, diabetului, dar, mai ales, previn deteriorarea ochilor tăi.

Aşadar, data viitoare când cumperi pâine albă, aminteşte-ţi să pui deoparte bani pentru medicamente şi ochelari!*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Te-ai gândit vreodată că pâinea pe care o mănânci de obicei îți afectează ochii?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu