Posted by / vineri, 13 ianuarie 2017 / No comments / ,

Semnele care arată că ești insărcinată înainte de întreruperea ciclului menstrual!Un articol de Maya

Am adus pe lume doi copii, iar mama mea mi-a spus că a ştiut de fiecare dată că sunt însărcinată înainte ca eu să-mi dau seama de asta. Mi-a zis că a citit toate semnele de sarcină în modificările subtile ale corpului meu, pornind de la forma şoldurilor şi până la schimbarea preferinţelor alimentare.

Majoritatea femeilor aşteaptă să le vină ciclul ca să afle cu certitudine dacă sunt sau nu gravide. Din momentul concepţiei, corpul femeiesc suferă numeroase transformări ca să creeze condiţiile propice vieţii intrauterine pe toată perioada celor 40 de săptămâni de sarcină.

cum afli devreme ca esti insarcinata


Odată cu schimbările de ordin intern, corpul începe să trădeze semne discrete ale sarcinii, multe dintre care sunt confundate cu simptome gripale sau de oboseală. 

În continuare îţi vom prezenta principalele 14 semne prevestitoare de sarcină înainte de oprirea ciclului menstrual.


#1. Pe timpul sarcinii, nivelurile hormonilor femeieşti cresc, în special cele ale estrogenului şi progesteronului.

Creşterea nivelurilor acestor doi hormoni are ca efect reducerea sau chiar stoparea completă a sângerărilor menstruale.

#2. Stările de greaţă şi vărsăturile nu se instalează doar dimineaţa.

Acesta poate fi motivul pentru care oamenii confundă greţurile matinale cu toxiinfecţiile alimentare. Sarcina determină încetinirea procesului de digestie.

#3. Vaginul se umflă şi devine hipersensibil.

Colul uterin produce o cantitate mai mare de mucus. Scurgerile albe-lăptoase sunt mai groase decât în mod normal. Aceste modificări se datorează creşterilor nivelurilor de progesteron.

#4. Sânii devin cu mult mai sensibili decât în timpul ciclului menstrual.

Hormonii induc creşterea, dar şi sensibilizarea sânilor. Mameloanele capătă o coloraţie mai închisă. Acesta este doar începutul, sânii vor continua să crească pe timpul sarcinii. 


#5. Se instalează crampe asemănătoare celor menstruale dar în pauzele dintre cicluri.

La ataşarea ovulului fecundat de mucoasa uterină au loc hemoragii de implantare. Acest fenomen se manifestă prin sângerări vaginale uşoare şi crampe stomacale, dar care nu persistă mai mult de 2-3 zile.

#6. Se intensifică considerabil frecvenţa de urinare!

Vei avea nevoie la baie tot mai des, atât pe timpul zilei cât şi pe timpul nopţii. Corpul produce un volum mai mare de sânge, iar rinichii lucrează din greu să se adapteze la acest nou volum. Din acest motiv, vezica urinară se umple mult mai des.

#7. Începi să aţipeşti din senin şi tot mai des.

Corpul lucrează în plus pentru a pregăti uterul. Este normal să te simţi mai obosită şi să vrei să dormi mai mult şi mai des.


#8. Intervin probleme de constipaţie chiar şi dacă urmezi o alimentaţie sănătoasă.

Creşterea nivelurilor de progesteron încetineşte viteza de digestie a hranei, ceea ce poate genera probleme de constipaţie. Consumă mai multe fibre ca să traversezi mai uşor această etapă.

#9. Ţi se face foame în toiul nopţii.

Apetitul pentru anumite alimente, mai ales pentru deserturi şi acrituri, creşte considerabil.

#10. Devii foarte sensibilă la mirosuri.

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate cauza acestui fenomen, medicii sunt de părere că hipersensibilitatea la mirosuri s-ar datora tot nivelurilor ridicate de progesteron. Majoritatea viitoarelor mame încep să se simtă mai bine începând cu al doilea trimestru de sarcină. Altele însă manifestă această sensibilitate crescută la mirosuri neplăcute pe toată durata sarcinii.

#11. Devii mult mai emotivă decât de obicei.

Tulburările de dispoziţie sunt la ordinea zilei pe timpul sarcinii. Acestea se datorează creşterilor hormonale şi altor transformări fiziologice.

#12. Intervin tot mai multe stări de ameţeală.

În primul trimestru de sarcină, ameţeala este provocată de hipotensiunea arterială. Progesteronul determină dilatarea şi relaxarea vaselor sanguine, aşa că fluxul sanguin încetineşte.

#13. Se conturează o linie de culoare închisă între zona burţii şi zona pubiană.

Linea nigra este tipică tuturor femeilor şi devine mai evidenţiată în timpul sarcinii. Nu o îndepărta prin epilare, de obicei se retrage de la sine după naştere.

#14. Hormonul progesteron relaxează musculatura pe timpul sarcinii.

Progesteronul relaxează inclusiv sfincterul stomacal care are rolul de a împiedica pătrunderea acizilor digestivi în esofag. Pe măsură ce bebeluşul creşte, presiunea asupra stomacului se intensifică, ceea ce accentuează şi mai mult simptomele de reflux gastric.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare plăcere să mă pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie să lăsăm o moștenire făra secrete generațiilor viitoare.  Toți suntem unul! Pe Maya o puteți găsi pe Facebook și Pinterest. sau Google+.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Semnele care arată că ești insărcinată înainte de întreruperea ciclului menstrual!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu