Posted by / luni, 16 ianuarie 2017 / No comments / ,

Scapă de durerile cervicale cu ajutorul acestor exerciții simple!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Durerea cervicală poate fi eliminată înlocuind obiceiurile proaste cu unele bune şi făcând exerciţii regulate pentru gât.

Iată mai jos un set de exerciţii care combat durerea şi previn înţepenirea gâtului:


elimina durerile de spate cu aceste exercitii

1. Înclinaţi încet capul spre înainte cât puteţi de mult, apoi lasaţi-l pe spate cât puteţi de mult.

2. Înclinaţi capul spre umărul drept, ţinând umărul nemişcat, reveniţi. Repetaţi pentru umărul stâng.

3. Răsuciţi lent capul dintr-o parte în alta cât puteţi de mult.

4. Aşezaţi palma pe partea laterală a capului şi împingeţi capul spre ea, rămâneţi aşa timp de cinci secunde, apoi relaxaţi-vă. Repetaţi de trei ori pentru fiecare parte.

5. Puneţi mâna pe frunte, împingeţi capul spre înainte şi opuneţi o uşoară rezistenţă frunţii. Menţineţi timp de cinci secunde. Puneţi mâna pe ceafă, împingeţi capul inapoi şi opuneţi o uşoară rezistenţă. Menţineţi timp de cinci secunde. Repetaţi de trei ori.


6. Ţineţi greutăţi uşoare (1-2 kilograme) în mâini, în timp ce înălţaţi din umeri, cu braţele bine întinse. Repetaţi de cinci ori.

Primele trei exerciţii se fac timp de două săptămâni, apoi le începeţi pe celelalte. Fiecare exerciţiu trebuie făcut de cinci ori, de două ori pe zi, până la dispariţia durerilor cervicale.

Dar, ca o regulă generală, o durere cervicală persistentă, care nu se ameliorează prin exerciţii, prin aplicarea alternaţei rece/cald sau a masajului cu vârfurile degetelor, pe locul afectat, necesită o evaluare medicală profesionistă.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Scapă de durerile cervicale cu ajutorul acestor exerciții simple!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu