Posted by / joi, 12 ianuarie 2017 / No comments / ,

Povestea bărbatului care s-a vindecat de o boală incurabilă prin râsPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Jurnalistul francez Jean-Marc Dupuis s-a consacrat timp de 12 ani redactării de articole ştiinţifice cuprinzând informaţii despre îmbunătăţirea calităţii vieţii (alimentaţie, somn, vitalitate...), cât şi despre folosirea noilor tratamente naturale, validate de oamenii de ştiinţă, împotriva bolilor obişnuite, dar mai ales împotriva celor ireversibile.

metoda inedita de vindecare prin zambet


Dintre toate cercetările pe care le-a făcut asupra capacităţii de vindecare prin râs. nicio poveste, mărturiseşte Jean-Marc Dupuis, nu o depăşeşte pe cea a lui Norman Cousins, povestea unui bolnav care hotărăşte să-şi schimbe complet atitudinea în faţă unei boli incurabile.

Norman Cousins era la randu-i un renumit jurnalist american, redactor- şef la “ Saturday Review”.

În 1964, medicii l-au înştiinţat că are spondilartrita anchilozantă, o boală incurabilă a coloanei vertebrale (înţepenirea coloanei), provocând dureri atroce la nivelul braţelor, în partea lombară şi redoare articulară.

Jurnalistul precizează cum medicii nu-i dădeau decât o şansă de supravieţuire din 500.

În faţa viitorului sumbru, Norman începe propriile cercetări. Avea, ce-i drept, şi pregatire medicală, fiind profesor asociat la Universitatea California (UCLA).


A recurs la trei lucruri absolut contrare părerii medicilor:

-a luat vitamina C - doze foarte mari;

-a părăsit mediul anxiogen din spital;

-a început să se uite la filme comice, a observat ca dupa fiecare 30 de minute (râdea continuu), timp de 2 ore nu mai avea dureri.

Bineînţeles că bărbatul a întrerupt toate medicamentele, în afară de vitamina C şi râsul. În descrierile sale, aminteşte de săptămânile care au urmat ca o cură lungă, lucru ce-l ducea treptat către sănătate. A putut chiar să-şi reia munca la ziar, continuând tratamentul original.

Vezi si Cum s-a vindecat de ciroza o femeie din zona Olteniei consumand un singur aliment!

Evident că succesul tratamentului a depins şi de atitudinea pozitivă pe care Norman Cousins a adoptat-o toată viaţa. Era un bărbat care credea profund în iubire şi în Cel de Sus. Forţa de caracter şi voinţa de a trăi au contribuit din plin la vindecarea lui miraculoasă, dar şi relaţia de încredere cu medicul sau.

Acesta i-a susţinut demersul şi l-a încurajat mereu in experiment, în pofida faptului că nu corespundea ideilor preconcepute ale medicinei.

Relaţia pacient/medic este recunoscută şi verificată statistic ca factorul cel mai important al vindecării în psihanaliză.

Concluzii


Aspectul cel mai fascinant al poveştii lui Norman Cousin este capacitatea sa de a rade, în ciuda durerilor intense şi foarte probabil a unei mari angoase, cea care-i izoleaza pe oamenii cu boli grave.

Pur şi simplu, putem afirma că Norman a ridicat râsul la rang de onoare. Atât de mult râdea, când urmarea emisiuni/filme comice, încât îl lua cu rău de la stomac, cum se spune, dar reuşea să obţină un efect puternic împotriva durerii.

Citeste si Cele 7 beneficii ale rasului despre care nu stiai!

Norman Cousin îi citează deseori în cărţile sale pe mulţi gânditori care, ca şi el, au avut capacitatea de a se vindeca prin râs: Francis Bacon, Emmanuel Kant, Sigmund Freud şi Dr. Albert Schweitzer. Fără îndoială lista poate fi mult mai lungă.

Asadar, râsul ar putea fi considerat un mijloc pentru fiinţa umană de a ieşi din ea însaşi, din limitele sale şi de a găsi drumul către vindecare complete.

Iată de ce călătoria lui Norman Cousins, care prin râs s-a vindecat, poate fi pentru noi toţi sursă de inspiraţie.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Povestea bărbatului care s-a vindecat de o boală incurabilă prin râs

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu