Posted by / vineri, 13 ianuarie 2017 / No comments / ,

Personalităţi celebre care şi-au prezis moartea cu exactitatePublicitate
Un articol de Petruț

Unii oameni privesc conceptul de moarte ca pe un sfârşit inevitabil, în timp ce alţii îl consideră un prag către viaţa de apoi. Dar un lucru e cert: moartea poate lovi oricând, pe neaşteptate.

Cu toate acestea, există şi persoane care se presupune că şi-ar fi prezis moartea cu exactitate, printre care se numără atât figuri istorice faimoase cât şi personalităţi contemporane:

oameni care stiu cand vor muri


Mark Twain – Autor, antreprenor, editor şi conferenţiar american


Mark Twain, născut Samuel Clemens, a devenit celebru în lumea literară pentru romanele de succes „Aventurile lui Tom Sawyer” şi „Aventurile lui Huckleberry Finn”. Dar opera sa literară nu este singurul lucru pentru care Twain s-a făcut remarcat: scriitorul şi-a prezis şi moartea. Mark Twain s-a născut în 1835, la scurt timp după apariţia pe cer a Cometei Halley. Într-un interviu, autorul a glumit pe seama morţii sale care avea să survină odată cu reeditarea fenomenului în 1910. Twain a declarat că Dumnezeu l-a trimis pe lume odată cu un fenomen astronomic ciudat, şi că îl va cheama înapoi la el la repetarea fenomenului. Potrivit predicţiei autorului, cometa a redevenit vizibilă pe cer chiar înainte de moartea lui din data de 21 aprilie 1910.

Abraham de Moivre – Matematician francez


Matematicianul francez a devenit foarte popular pentru formula de Moivre şi pentru progresele din domeniul distribuţiei normale, trigonometriei şi teoriei probabilităţilor. Şi-a dedicat întreaga viaţă studierii datelor de deces prin intermediul calculelor matematice. Teoria propusă de matematicianul francez îl ajuta să prezică durata de viaţă a oricărui individ pornind de la numărul anual al cazurilor de decese pe plan local. Predicţia sa a plecat de la observaţia că, începând de la vârsta de 87 de ani, a început să doarmă cu 15 minute mai mult în fiecare noapte. Matematicianul a prezis că atunci când aceste 15 minute se vor cumula până la un ciclu complet de 24 ore, nu se va mai trezi din somn. Şi aşa s-a şi întâmplat: de Moivre a murit chiar la data şi ora pe care le prezisese.

Jimi Hendrix – Chitarist, compozitor şi solist vocal


În ciuda carierei muzicale foarte scurte, Hendrix a fost şi este unul dintre cei mai influenţi artişti muzicali din lume. Hendrix nu şi-a expus predicţia în public, dar a compus un cântec cu titlul „Balada lui Jimi”, care cuprinde următoarele versuri: „Va gusta viaţa din plin / Pentru că ştie că va muri în curând./ Acum Jimi s-a dus. Dar nu e singur/ Se stinge în cinci ani/ Dar amintirea lui dăinuie mult/ Aşa că n-a dispărut de tot/ Ci doar a plecat.” Cinci ani mai târziu, Jimi Hendrix s-a stins din viaţă, cauza morţii fiind asfixierea accidentală.

Jim Morrison – Solist vocal, compozitor şi poet


Morrison este cel mai cunoscut ca solist vocal al celebrei trupe rock „The Doors”. Solistul a fost cel de-al patrulea membru al „Clubului 27”, care cuprinde muzicienii de renume ce s-au stins din viaţă la vârsta de 27 de ani. Ceilalţi trei membri ai clubului erau pe atunci Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Brian Jones. După moartea lui Janis Joplin şi a lui Jimi Hendrix în 1970, la o ieşire în oraş cu prietenii, Morrison a afirmat la un moment dat: „Beţi la aceeaşi masă cu numărul trei.” Potrivit predicţiei sale sinistre, solistul s-a stins din viaţă un an mai târziu, la împlinirea vârstei de 27 de ani.

Bob Marley – Muzician, solist vocal şi compozitor


Potrivit mărturiilor apropiaţilor artistului, Marley are fi posedat abilităţi parapsihologice. Bob Marley le ghicea uneori prietenilor viitorul în palmă. Pentru faptul că era înzestrat cu un al şaselea simţ, apropiaţii îl considerau pe muzician un adevărat profet. Iar Marley a întărit această convingere prin faptul că a divulgat cu exactitate detaliile morţii sale care avea să aibă loc la vârsta de 36 de ani. Când i s-a cerut să argumenteze afirmaţia sa, Marley a replicat că şi Iisus a murit la aceeaşi vârstă.

Mikey Welsh – Basistul trupei Weezer


Moartea lui Mikey a fost literalmente îndeplinirea unui vis. Acesta a scris următorul mesaj pe reţeaua de socializare Twitter: „Am visat că voi muri în Chicago weekend-ul vittor (infarct cardiac în somn). Trebuie să-mi scriu testamentul astăzi.” Apoi a făcut o corecţie: „Am greşit, nu săptămâna viitoare, ci peste două săptămâni.” Mesajul a fost scris în data de 26 septembrie 2011, iar Welsh a murit în somn pe data de 8 octombrie. Cauza morţii a fost infarct cardiac indus de supradoză de droguri.

Despre autor:
Petruț s-a alăturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informații despre o viața sănătoasă. Pe Petruț îl puteți găsi pe facebook și Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Personalităţi celebre care şi-au prezis moartea cu exactitate

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu