Posted by / duminică, 8 ianuarie 2017 / No comments / ,

Nu mai arunca bradul uscat după Crăciun... Iată la ce îl poţi folosi!Publicitate
Un articol de Razvan

Este atât de frumos să îţi decorezi casa pentru Crăciun, însă după ce au trecut sărbătorile, parcă nu te simţi deloc confortabil să iei globuleţele din brad sau celelalte decoruri din casă.

Vestea bună este ca nu trebuie să îţi iei la revedere de la aceste decoraţiuni. Iată cum le poţi folosi:

idei de utilizare a bradului uscat


1. Decorează un mini sanctuar cu animăluţe

Dacă au trecut sărbătorile, însă tu nu poţi renunţa la brăduţ, du-l în grădina şi încearcă să îl decorezi cu tot felul de păsări şi animăluţe, asemeni unui sanctuar. Cine ştie, poate aşa îşi vor face casă şi alte animăluţe, în brăduţul tău. Pentru a le atrage şi mai mult, înveleşte conurile de brad în unt de arahide şi plasează-le pe ramurile bradului. Când iarna va lua sfârşit şi bradul se va usca, îţi va fi uşor să îl arunci, împreună cu alte deşeuri.

2. Foloseşte bradul pentru decorarea grădinii

Există foarte multe metode în care poţi folosi bradul de Crăciun la decorarea grădinii. Poţi tăia trunchiul şi rămurelele folosindu-le drept îngrăşăminte pentru sol.

3. Creează un habitat pentru peştişori

Pe durata iernii, peştii au nevoie de locuri unde să se ascundă de prădători sau să fie protejaţi de apele reci. Dacă ai în spatele grădinii o apă curgătoare sau un lac, poţi sări în ajutorul peştişorilor. Pune crengutele de brad în apă şi astfel vei creea un habitat perfect pentru peşti. De asemenea, crengile vor strânge alge, cu care peştii se pot hrăni.


Înainte de a face asta, asigura-te că toate ornamentele au fost îndepărtate!

4. Odorizant de camera

Poţi prepara un odorizant natural de camera cu ajutorul acelor de brad. Zdrobeşte acele şi pune-le printre putpuriu, pe o tăviţă. De asemenea, mirosul de brad poate fi menţinut punând crengutele de brad în recipiente cu apă. Acele de brad pot fi amestecate şi cu coji de portocală, batoane de vanilie, scorţişoară şi exemplele pot continua.

5. Fă un foc de tabăra

Da, poţi folosi bradul de Crăciun pentru a face un foc de tabăra, însă nu pune crengile de brad în şemineu. Focul se aprinde rapid, însă în spaţii strâmte, emană creozot, care este de fapt gudron, iar acesta este extrem de periculos pentru plămânii noştri!

În afara casei, focul de tabăra poate fi chiar un motiv de întâlnire şi socializare cu prietenii şi familia. Cenuşa rămasă în urma focului, poate fi utilizată pentru tratarea solului.

Înainte de a face focul de tabăra, cere acordul autorităţilor locale, nu ne-am dori să capeţi vreo amendă din dorinţa de a face o activitate plăcută. Ai mare grijă şi unde faci focul, trebuie să fie un mediu deschis, ce nu pune în pericol împrejurimile.

6. Culcuş pentru animale

Dacă ai animăluţe în jurul casei, ce nu îşi găsesc culcuş, îl poţi construi chiar tu. Poţi opta între a face culcuş doar din rămurelele bradului sau a doua varianta, poţi pune carpe sau haine vechi peste, astfel animalutelor le va fi cald. Crengile de brad ţin departe şi insectele!

7. Ceai de pin

Ceaiul din ace de pin este foarte sănătos, însă înainte de a-l prepara, asigura-te că bradul nu a fost tratat chimic. Unele ace de pin pot fi consumate, însă altele sunt otrăvitoare. Nu utiliza ace de pin Ponderosa, AKA, Bull, Blackjack sau galben. Consumul acestui ceai îţi aduce un aport suplimentar de Vitamina C, ce stimulează producţia de celule albe în sânge. Acest ceai are capacitatea de a vindeca boli cornice, deoarece are proprietăţi antioxidante.


Chiar şi cataracta poate fi tratată cu ceaiul din ace de pin.

Ia o mâna de ace de pin, pune-le în apă clocotită şi lasă-le la infuzat 5-10 minute.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nu mai arunca bradul uscat după Crăciun... Iată la ce îl poţi folosi!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu