Posted by / duminică, 8 ianuarie 2017 / No comments / ,

Miracolele uleiului de levanțică!Un articol de Mihaela Iliescu

Grecii si romanii apreciau levantica pentru calitatile sale aromatice si de purificare. Era adaugata in bai pentru inlaturarea oboselii.

Levantica era folosita si in tratamentul infectiilor, patricienii se ungeau cu ulei esential in scopul protectiei impotriva epidemiilor.

vindeca organismul cu ulei de levantica


In medicina populara, solutiile alcoolice cu ulei de Levantica erau folosite in tratamentul migrenelor, neurasteniei, reumatismului si al afectiunilor renale. Multe secole la rand, acesta era remediul principal impotriva mialgiilor si durerilor de dinti.

Tot din timpuri stravechi vine si ideea de a odoriza lenjeria de pat cu Levantica.

Haideti sa descoperim impreuna cum se foloseste acest ulei esential cu efecte miraculoase:

1. Afectiuni respiratorii, insomnie, inhalarea fumului de tutun. Se pun 3-5 picaturi in lampa de aromaterapie. Se pun cinci picaturi in apa de baie de baie sau se face un masaj cu un amestec compus din cinci picaturi ulei esential la 10 ml ulei baza (Jojoba sau Argan). Seriile de aromaterapie se fac de doua ori pe zi, timp de 15-20 minute, timp de trei saptamani.

2. Protectia impotriva insectelor. Se aplica doua, trei picaturi pe un servetel.

3. Imbogatirea produselor cosmetice. Se pun cinci picaturi la 10 grame crema.

4. Afectiuni micotice ale unghiilor – se adauga o lingura de ulei esential de Levantica si cinci picaturi ulei esential din Arbora de Ceai, la cinci litri de apa calduta (maxim 37 de grade Celsius). Se fac zilnic bai la picioare, timp de 10-15 minute, inainte de a merge la culcare. Dupa baie, se inlatura pielea inasprita si se aplica o crema hidratanta naturala.

5. Aritmie cardiaca. Se pun in aromacandela doua picaturi de ulei de Levantica, doua picaturi de ulei de Ylang-Ylang. Se fac sedinte de aromaterapie de doua ori pe zi, timp de trei saptamani. Se poate repeta terapia dupa o pauza de o saptamana.

6. Artrita reumatoida. Se adauga o picatura de ulei de Levantica intr-o crema naturala cu cimbru. Se ung de doua, trei ori pe zi zonele afectate.

7. Ateroscleroza si ischemie cardiaca. Se pun cinci picaturi in cada, in apa calduta (maxim 37 grade Celsius). Se face o baie, timp de 10-15 minute zilnic, timp de doua saptamani.

8. Cicatrici postoperatorii – o lingura de ulei de Jojoba, doua picaturi de ulei din Arbore de Ceai, doua picaturi de ulei de Levantica. Se amesteca si se aplica de doua ori pe zi, timp de o saptamana.

9. Dereglari psihoemotionale. Se pun in aromacandela doua picaturi de ulei esential de Levantica, patru picaturi ulei esential de Rozmarin si doua picaturi ulei esential de Lamaie. Pentru stres si rumenaj se mai adauga doua picaturi de ulei esential de Ylang-Ylang. Sedintele de aromaterapie vor avea o durata de 10-20 minute si se vor face timp de doua, trei saptamani, de ori pe zi.

10. Sarcina. Se pun in candela de aromaterapie doua picaturi de ulei esential la cinci metri patrati de incapere. Sedintele dureaza 15-20 de minute, se fac de doua ori pe zi, timp de trei saptamani. Inlatura senzatia de frica dinainte de a naste.

11. Sindrom premenstrual. Se fac bai cu cinci picaturi de ulei de Levantica la o cada cu apa calduta (maxim 37 de grade Celsius). Se vor face 10-15 proceduri, cu durata de 15-20 minute. Se mentine apoi terapia, cu una, doua astfel de bai pe saptamana.

12. Sterilitate primara. Se pun in aromacandela cate doua picaturi din fiecare ulei esential: Iasomie, Salvie, Levantica. Se fac sedinte de 15-20 minute, de doua ori pe zi, timp de trei saptamani. Se face o pauza de o saptamana, apoi sedintele se pot relua.

13. Menopauza. Se fac bai in cada cu apa calduta (maxim 37 grade Celsius), la care se adauga cinci picaturi ulei esential de Levantica. Terapia va cuprinde 10-15 bai, la interval de o zi. Pentru mentinere se vor face una, doua astfel de bai pe saptamana.

14. Stomatita, paradontoza.

• Se clateste cavitatea bucala cu un amestec format din: o picatura ulei esential de Levantica, o picatura ulei esential din Arbore de Ceai, o lingurita cu bicarbonat de sodiu, dizolvate in 200 ml apa.

• Se inmoaie un tampon de bumbac intr-un amestec de 1:1 ulei esential de Levantica si din Arbore de Ceai si se aplica pe gingie in locul afectat, timp de 15-20 minute.

15. Ulcer.

Se pun cinci picaturi de ulei esential de Levantica la o cada cu apa calduta (maxim 37 grade Celsius). Se fac 10 bai zilnice, cu o durata de 15-20 minute. Se mentine cura, cu una, doua astfel de bai pe saptamana.

16. Durere de dinti.

• Se clateste cavitatea bucala cu un amestec format din: o picatura ulei esential de Levantica, o picatura ulei esential din Arbore de Ceai, o lingurita cu bicarbonat de sodiu, dizolvate in 200 ml apa;

• Se inmoaie un tampon de bumbac intr-un amestec de 1:1 ulei de Levantica si din Arbore de Ceai si se aplica pe gingie in locul afectat, timp de 15-20 minute;

• Se poate aplica pe obraz o compresa fierbinte cu ulei de Levantica si un ulei baza (2:10). Durata actiunii compresei: 60 minute.

17. Frisoane. Se unge corpul (mai ales zone axilare si inghinale), de ori pe zi, cu un amestec format din: o lingura de ulei de Jojoba sau de Avocado sau de Masline, doua picaturi ulei de Lamaie, o picatura ulei de Cimbru.

18. Furunculoza. Se aplica pe furuncule, o data pe zi, un amestec format din: o lingurita cu ulei de Jojoba sau de Argan, trei picaturi ulei de Levantica, doua picaturi ulei de Cimbru si doua picaturi ulei din Arbore de Ceai.

19. Raceala, gripa. Se face gargara cu un amestec format din: 250 ml apa, in care am dizolvat sare, bicarbonat de sodiu si miere), doua picaturi ulei din Arbore de Ceai sau de Lamaie, trei picaturi ulei de Levantica, de Eucalipt sau de Cimbru.

20. Reumatism. Se foloseste o crema naturala de Ienupar, in care s-au adaugat cateva picaturi de ulei esential de Levantica (o picatura la un centimetru crema). Se ung articulatiile de doua, trei ori pe zi, timp de o luna.

21. Otita. Se face un amestec din cinci mililitri ulei baza (Jojoba, Argan), doua picaturi ulei de Levantica, o picatura Ulei de Eucalipt, o picatura ulei din Arbore de Ceai. Se inmoaie un tampon de bumbac in acest amestec si se introduce in ureche pentru 30-40 minute, de trei ori pe zi.

22. Gusa toxica si tulburari ale functionarii tiroidei.

• Se pun in aromacandela doua picaturi de ulei esential de Levantica la 2 metri patrati incapere. Sedintele de aromaterapie vor avea o durata de 15-20 minute, se fac zilnic, timp de trei saptamani, se face o pauza de o saptamana si se reiau. Se fac trei astfel de reprize pe an.

• Se poate face si o baie aromata cu sapte picaturi de ulei esential de Levantica la o cada cu apa calduta (37 grade Celsius). O terapie va cuprinde 10-15 bai zilnice, cu durata a 15-20 minute fiecare. Cura de mentinere va include una, doua astfel de bai pe saptamana. Baile sunt contraindicate celor care sufera de gusa nodulara.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Miracolele uleiului de levanțică!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu