Posted by / duminică, 22 ianuarie 2017 / No comments / ,

La primele semne de răceală, frecţionează-te pe gât cu acest ulei esenţial şi te vei vindeca mult mai repedeUn articol de Razvan

Uleiul esenţial de tămâie are efecte pozitive asupra dispoziţiei, reduce stresul şi îmbunătăţeşte starea de sănătate. Se obţine din răşina arborelui Boswellia sacra (arborele de tămâie) şi are un miros aromatic puternic cu tente de miere şi lămâie.

Uleiul esenţial de tămâie poate fi folosit pentru:


ungerea gatului pentru eliminarea gripei

- Eliminarea cicatricilor – Amestecă uleiul de tămâie cu ulei de cocos şi frecţionează cu el cicatricile. După mai multe aplicaţii, cicatricile încep să se estompeze.

- Îmbunătăţirea somnului – Ţine uleiul într-un bol lângă pat ca să adormi mai uşor şi să dormi mai profund.

- Meditaţie – Uleiul induce o stare de relaxare profundă, fiind astfel ideal pentru exerciţiile de meditaţie.

- Alungarea stărilor de anxietate – Toarnă câteva picături de ulei în palmă şi inhalează vaporii emanaţi ca să te linişteşti rapid.

- Eliminarea ridurilor – Amestecă uleiul cu câteva frunze de lavandă şi aplică amestecul pe faţă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. La câteva minute de la aplicare, clăteşte pielea cu apă călduţă.

- Vindecarea rănilor – Toarnă puţin ulei pe tăieturi sau vătămături ca să le grăbeşti vindecarea.

- Liniştire interioară – Aplică pe pielea gâtului câteva picături de ulei ca să te echilibrezi emoţional şi te poţi concentra mai uşor asupra sarcinilor de îndeplinit. Uleiul volatil stimulează producţia de noradrenalină şi dopamină, contracarând astfel stările de indispoziţie, letargie şi oboseală.

- Calmarea tusei – Aplică uleiul pe gât, sau dizolvă câteva picături de ulei în apă şi foloseşte soluţia pentru gargară ca să calmezi tusea persistentă.


- Vindecarea muşcăturilor de insecte – Foloseşte câteva picături de ulei pentru frecţionarea pielii iritate şi inflamate ca urmare a muşcăturilor sau înţepăturilor de insecte.

- Întărirea sistemului imunitar – Înghite câteva picături de ulei ca să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi, astfel, să te protejezi mai bine de răceli şi de alte boli virale sau bacteriene.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului La primele semne de răceală, frecţionează-te pe gât cu acest ulei esenţial şi te vei vindeca mult mai repede

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu