Posted by / luni, 16 ianuarie 2017 / No comments / ,

Imposibil să nu fi auzit despre echinacee, dar oare știi care sunt multiplele ei efecte terapeutice?Un articol de Ileana Mladinoiu

Echinaceea, folosită în forma sălbatică drept medicament de către americani, are astăzi (echinaceea purpurea, angustifolia si pallida) unele proprietăți antibiotice, însă nu numai în asta constă principala sa acțiune.

În realitate, această plantă medcinală nu acționează atacând bacteriile și virușii, pentru a le ucide pe loc, ci mai degrabă stimulează și întărește sistemul imunitar, în așa fel încât organismul câștigă bătalia cu virușii și bacteriile, curățându-se și vindecandu-se singur.

cum te ajuta echinaceea

De aceea, se recomandă folosirea echinaceei în scop preventiv, când sunteți înconjurați de oameni răciți sau gripați, pentru că, dacă se întâmplă să luați virușii de la ei, rezultatele pozitive apar mai încet.

Înainte de a face o trecere în revistă a efectelor terapeutice ale echinaceei, precizez că la unele specii este folosită în primul rând rădăcina. La altele, vârfurile înflorite. De obicei, tulpinile nu sunt utilizate.

Apoi, dacă veți cumpăra echinaceea în formă uscată, aveți grijă ca rădăcina să fie întreagă sau tăiată în bucăți. Nu cumparați pulbere, findcă este mai slabă și se degradează repede. Pulberea se poate prepara acasă, într-o râșniță de cafea sau într-un mixer puternic.

Capsulele și tabletele de echinaceea se degradează mai greu decât pulberea, în timp ce extractele pot avea valabilitate între 1,5 și 3 ani, păstrate în condiții corespunzătoare, ferite de lumină, de insecte sau de alte mijloace de contaminare.


Tinctura de echinaceea ar trebui sa conțină una dintre speciile enumerate în introducere. Sau o puteți întâlni în amestec cu alte plante, muguri de trifoi roșu, salvie…

Când folosiți ceai de echinaceea preparat în casă, beti 2-5 căni/zi, îndulcit cu putină miere, dacă vreți. Consumat prima dată, aflați că ceaiul își face efectul abia după două zile, iar simptomele ar trebui să dispară.

Echinaceea se întrebuințează atât extern cât și intern


Pentru uz extern, echinaceea…


- poate crește, reînnoi și repara țesuturile;

- extrage otrava provenită de la ciupiturile de insecte și mușcăturile șerpilor otrăvitori;

- luptă împotriva ciupercilor și a infecțiilor stafilococice și ajută la curațarea și vindecarea altor răni infectate;

- tratează durerile de dinți, arsurile, ulcerații ale pielii, furunculele și abcesele, psoriazisul și simptomele externe ale bolilor venerice;

Procurați-vă în acest scop unguent, alifie, remediu popular și extract lichid.

Pentru uz intern, echinaceea…


- este un extraordinar întăritor al sistemului imunitar. Poate fi utilizată pentru orice infecție cronică sau acută, inclusiv împotriva streptococilor, a infecției stafilococice și a tractului urinar.

- pricipalele sale calități o transformă în mijlocul ideal de prevenire sau de tratare împotriva răcelilor și durerilor de gât și în dispersarea congestiilor, chiar și a celor limfatice.

- au fost obținute rezultate extraordinare cu echinaceea și pentru candida, herpes, artrită, alergii, septicemie, indigestii și boli venerice. Unora le place să o utilizeze ca stimulent digestiv.

- are cu adevărat eficiență pentru bolile cronice și acute. Dar, pentru boli ale sistemului imunitar, cum ar fi SIDA, cancerul sau o boală în care sângele a fost afectat grav, echinaceea ar trebui să fie unicul tratament. Puteți combina cu alte plante sau puteți trece la o cu totul altă terapie.

Intern, se pot folosi capsule, tablete sau ceai de echinaceea. Extractele de echinaceea în formă lichidă sau de tableta sunt foarte răspandite.

O ultimă recomandare: nu este bine să luați echinaceea zilnic, la nesfârșit, doar de dragul de a o lua.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Imposibil să nu fi auzit despre echinacee, dar oare știi care sunt multiplele ei efecte terapeutice?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu