Posted by / sâmbătă, 28 ianuarie 2017 / No comments / ,

Iată ce înseamnă când te dor degetele de la mâini!Un articol de Mihaela Iliescu

Degetele reprezintă terminaţiile fine ale mâinilor.

Din punct de vedere psiho-energetic, sunt terminaţiile actelor noastre, detaliile acţiunilor sau modul nostru de a acţiona.

Fiecare deget reprezintă un detaliu diferit, un mod sau o fază specifică, pe care le „decodăm” datorită meridianului energetic care se termină sau începe în degetul respectiv.

semnificatia meridianelor palmei asociata durerii

Degetul permite fiecarui om să se servească de el ca mijloc de feedback, de revenire asupra acţiunii, iar datorită punctelor energetice care se află la extremităţi, putem stimula sau evacua eventualele tensiuni de la acest nivel.

Deci, nu este niciodată întâmplator ca ne tăiem, julim, lovim sau ne ardem la un anumit deget al mâinii.

Punctul energetic situat la extremitatea fiecărui deget este unul al renaşterii potenţiale a energiei, datorită căreia poate apărea o nouă dinamică sau vechea dinamică se poate reîncărca şi să îşi schimbe polaritatea.

Iată care este semnificaţia globală a fiecărui deget şi suferinţele care pot apărea:


Degetul mare

Este degetul în care se termină Meridianul Plămânului. Este degetul de protecţie, de apărare şi al reactivităţii în raport cu lumea exterioară. Copiii ilustrează asta foarte bine când spun "piua, eu nu mă mai joc” sau atunci când îşi sug degetul în momentul în care au nevoie să fie „asiguraţi”.

Reprezintă securitatea exterioară, protecţia prin apărare, dar poate fi şi degetul care ne arată tristeţea sau apărarea.

În toate cazurile, traumatismele (răni, tăieturi, entorse, arderi) sau patologiile (reumatisme, artroze) sunt în legătură cu aceste nevoi de protecţie, de apărare faţă de agresiunea lumii (imaginară sau reală) sau cu un eveniment trist.

Arătătorul

Este degetul de la care începe Meridianul Intestinului Gros.

Reprezintă protecţia, dar în sensul evacuării resentimentelor, al expulzării acestora.

Acest lucru îl face să fie degetul cererii, autorităţii, acuzării, ameninţării.

Este degetul care ordonă, dirijează şi indică direcţia, ameninţă.

Tensiunile şi suferinţele sale sunt legate de nevoia de evacuare, în sensul de a nu mai păstra orice trăire în interior.

Trăirea este resimţită ca „inacceptabilă”, ca şi când ar trebui eliminată (la propriu).

În general, este vorba despre evacuarea simplă a evenimentului trăit care nu ne-a convenit.

Durerile acestui deget pot să exprime şi tendinţa excesivă de a da directive sau de autoritate, care este nevoie să fie „evacuată” pentru că este în exces.


Degetul mijlociu

Este degetul în care se termină Meridianul Stăpânul Inimii.

Este degetul structurii interioare, al guvernării interioare a lucrurilor şi chiar al sexualităţii („puterea” asupra altora care aduce plăcere, oferă plăcere sinelui).

Este degetul care reprezintă satisfacţia evenimentului trăit şi al acţiunii pe care o exercităm asupra lumii, al cărei rezultat ne aduce satisfacţie.
Tensiunile manifestate pot fi interpretate ca insatisfacţie faţă de cursul evenimentelor, faţă de dificultăţile în a simţi plăcerea sau pe care nu reuşim să le depăşim în cursul vieţii.

Inelarul

Este degetul de la care începe Meridianul Căminului Triplu, al uniunii, al coeziunii şi asimilării.

Este degetul pe care punem inelul de logodnă sau de căsătorie, oricare ar fi forma lui.

Traumatismele sau patologiile acestui deget ne vorbesc despre dificultatea noastră de a uni în noi sau în jurul nostru, de a crea o coerenţă între toate părţile noastre şi toate componentele vieţii, pentru a-i da un sens acesteia.

Degetul mic

Este singurul în care se intersectează două meridiane – Meridianul Inimii şi Meridianul Intestinului Subţire (care începe aici).

Este degetul fineţii, al emoţionalului, al elaboratului, dar şi al superficialului, al aparenţei sau al pretenţiilor.


Tensiunile resimţite înseamnă nevoia manifestată de exteriorizare, fie a unei tensiuni emoţionale, fie a unei tendinţe spre superficialitate sau de subiectivitate – suntem prea implicaţi în rolul pe care îl jucăm sau părem a-l juca şi insuficient de prezenţi în cel natural, acela de a fi.

Sursa: Michael Odoul – „Spune-mi unde te doare şi-ţi voi spune pentru ce”


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iată ce înseamnă când te dor degetele de la mâini!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu