Posted by / miercuri, 25 ianuarie 2017 / No comments / ,

IATĂ CE ÎNSEAMNĂ CÂND TE DOR DEGETELE DE LA PICIOARE!Un articol de Mihaela ILIESCU

Laba piciorului este punctul nostru de sprijin pe pământ, partea pe care stă şi de care se foloseşte corpul nostru pentru deplasări şi mişcări.

Degetele de la picioare reprezintă terminaţiile fine ale acestui punct de sprijin.

Din punct de vedere psiho-energetic, sunt detaliile convingerilor noastre şi, prin urmare, terminaţia poziţiilor noastre sau punctuaţia atitudinilor relaţionale.

semnificatia fiecarui deget de la picior

Fiecare deget de la picior reprezintă un detaliu deosebit, o lume pe care o „decodăm” pornind de la meridianul energetic care se termină sau care începe în degetul respectiv.

Datorită fiecărui deget de la picior şi punctelor energetice care se găsesc la extremităţi, putem stimula sau elimina eventualele tensiuni care se găsesc aici.

Nu este niciodată întâmplător atunci când ne ardem, ne lovim ori ne rănim la un deget sau altul. De fiecare dată este vorba despre un proces uşor, dar sigur, de căutare , de exprimare sau de evacuare a unei tensiuni relaţionale.


Iată semnificaţia globală a fiecărui deget de la picior:


Degetul mare

Este singurul deget din care pleacă două meridiane energetice, cel al Splinei Pancreas şi cel al Ficatului. Este degetul de bază al sprijinului relaţional, a ceea ce suntem. Din acest motiv, la menopauză (pierderea fecundităţii) se dezvoltă frecvent o deformare a acestui deget, aşa-numitele „monturi”, foarte dureroase dealtfel.

Traumatismele sau tensiunile acestui deget înseamnă că resimţim o tensiune echivalentă în relaţia cu lumea, fie în plan material (partea interioară a piciorului), fie în plan afectiv (partea exterioară).

Al doilea deget

Este degetul în care vine Meridianul Stomacului – cel care generează legătura noastră cu materia, „digestia” acestei materii. Băşicile, bătăturile, durerile sau traumatismele acestui deget ne vorbesc despre dificultatea noastră de a „digera” anumite situaţii materiale sau profesionale.

Al treilea deget

Nu există un meridian organic în acest deget. Este degetul central, al echilibrului şi al coerenţei atitudinilor noastre relaţionale, o legătură indirectă cu Căminul Triplu.

Durerile acestui deget insemnă că avem dificultăţi în a ne echilibra relaţiile, mai ales pe cele proiectate în viitor. Acest deget poate să exprime şi teama noastră de a merge mai departe şi cu hotărâre.

Al patrulea deget

Este degetul în care soseşte Meridianul Vezicii Biliare. Reprezintă detaliile relaţiilor noastre cu lumea, în sensul dreptăţii şi adevărului, căutarea perfecţiunii.

Dacă avem tensiuni, crampe, cârcei sau alte suferinţe ale acestui deget, înseamnă că traversăm o situaţie relaţională dificilă, de dreptate sau nedreptate.

Este vorba şi despre o relaţie care nu ne împlineşte.


Degetul mic

Este degetul în care se termină Meridianul Vezicii – cel al evacuării lichidelor organice şi amintirilor vechi.
Atunci când ne lovim la acest deget este extrem de dureros, iar aceasta însemnă că încercăm să eliminăm amintirile vechi sau scheme relaţionale din trecut.

Încercăm să schinbăm vechi obiceiuri, modul de relaţionare cu lumea şi cu ceilalţi nu ne mai satisface.

Prin traumatisme, răni sau entorse stimulăm energiile noastre, pentru a facilita „evacuarea” vechilor mentalităţi şi a le înlocui cu altele noi.

Sursa: Michael Odoul – „Spune-mi unde te doare şi-ţi voi spune pentru ce”


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului IATĂ CE ÎNSEAMNĂ CÂND TE DOR DEGETELE DE LA PICIOARE!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu