Posted by / marți, 17 ianuarie 2017 / No comments / ,

Cum să prepari în casă cel mai bun sirop natural pentru imunitate pe tot parcursul anului!Un articol de Mihaela Iliescu

Cu siguranţă v-aţi întrebat de nenumărate ori ce conţin siropurile „naturale” pe care le găsiţi pe rafturile magazinelor.

De cele mai multe ori, citim pe etichete că, pe lângă ingredientele naturale, au un conţinut de zahăr şi adaos de conservanţi.

combina fructe naturale sanatate

Vă propun în continuare o reţetă simplă pentru a obţine în casă un sirop natural, dar şi pentru a avea fructe conservate într-o dulceaţă delicioasă şi naturală tot timpul anului.

INGREDIENTE : 4 kilogram de miere, un kilogram de fructe (fără sâmburi, în cazul celor care au), o rămurică de busuioc.

MOD DE PREPARARE : Fructele se pun în borcane de mărime potrivită (ideale sunt cele de 400 ml). Se toarnă mierea, se inchid borcanele ermetic, cu un capac, se depozitează într-un loc întunecos sau se înfãşoarã în hârtie sau pânză de culoare închisã şi se lasã la macerat timp de şase săptămâni, urmărind ca vasele să fie agitate de două ori pe zi (dimineaţa şi seara).

După cele şase săptămâni, cu o paletã, se scot fructele din borcane, se pun în alte vase (borcane sau orice altceva), acestea se închid ermetic, cu un capac şi se păstrează la rece, pentru a fi folosite (mai ales în perioada de iarnă), la diferite preparate. Sau se pot consuma ca atare, sub formă de dulceaţă.


Mierea care a rămas s-a transformat în sirop - se toarnă în sticle de culoare închisă (cu capac), deasupra se poate turna (de un deget) alcool, se închid ermetic şi se păstrează la rece.

Se pot prepara orice cantităţi, totul este să respectăm proporţia 1:4 (fructe:miere).

In acest fel se pot păstra atât fructele: cireşe, dude, agrişe, afine, vişine, coacăze (negre, roşii, aurii), fructe de padure, cătina, gutuile, dar şi ţelina, hreanul, petalele de trandafiri, petalele de nalbă, florile albe de urzică moartă, cresonul, rămurele de brad (pentru un sirop terapeutic).


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să prepari în casă cel mai bun sirop natural pentru imunitate pe tot parcursul anului!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu