Posted by / sâmbătă, 21 ianuarie 2017 / No comments / ,

Cum poţi depista dacă praful de turmeric cumpărat este contrafăcut sau autenticUn articol de Calin Petru Barbulescu

Turmericul este un condiment şi un remediu medicinal naturist deosebit de puternic. Această rădăcină joacă un rol esenţial în medicina ayurvedică, unde se foloseşte de mii de ani pentru vindecarea inflamaţiei.

Potrivit cercetătorilor moderni, turmericul posedă proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante incontestabile.


Un studiu publicat în Jurnalul de medicină alternativă şi complementară în 2009 a comparat proprietăţile analgezice ale ingredientului activ al turmericului, curcumina, cu cele ale ibuprofenului pe un număr de 107 pacienţi diagnosticaţi cu osteoartroza genunchiului sau gonartroză. S-a determinat că curcumina a acţionat la fel de eficient în calmarea durerii precum substanţa farmaceutică ibuprofen.

Praful de turmeric contrafăcut


Potrivit Analelor cazurilor de fraudă alimentară, pudra de turmeric este adeseori adulterată cu colorant Sudan şi un colorant galben denumit „galben de metanil”, cel din urmă nefiind aprobat pentru consumul uman şi fiind considerat o neurotoxină. În India, multe alimente sunt colorate în special cu galben de metanil şi cromat de plumb, şi se pare că nici turmericul de export nu face excepţie de la această practică.


S-a descoperit că unele mostre de praf de turmeric importat din India conţin şi pudră de orez, amidon, şi chiar plumb!


Utilizat pe scară largă în India la producţia de dulciuri precum jalebis şi ladoos, galbenul de metanil este deosebit de periculos. Colorantul poate cauza modificări degenerative la nivelul mucoasei stomacale, renale şi hepatice. Mai are, de asemenea, efecte negative asupra ovarelor şi testiculelor.

Ingerarea alimentelor colorate cu această substanţă generează simptome de ameţeală şi slăbiciune generalizată, sau poate provoca chiar toxiinfecţii alimentare.

Cum poţi verifica puritatea turmericului cumpărat?


Dizolvă o lingură de praf de turmeric în 100 ml de apă călduţă. Toarnă peste amestec câteva picături de apa oxigenata. Dacă apa capătă o coloraţie rozalie, violetă sau roşiatică, înseamnă că praful de turmeric dizolvat a fost adulterat cu galben de metanil.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum poţi depista dacă praful de turmeric cumpărat este contrafăcut sau autentic

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu