Posted by / luni, 23 ianuarie 2017 / No comments / ,

A turnat sare pe conducta înfundată a chiuvetei... Cu siguranță voi încerca și eu la nevoie!Publicitate
Un articol de Petrut

Pe lângă întrebuinţările culinare, sarea mai poate servi şi multor altor scopuri în gospodărie, pornind de la curăţarea şi dezinfectarea suprafeţelor şi până la desfundarea chiuvetelor.

Sarea de masă reprezintă un mijloc foarte eficient de desfundare a sifoanelor de scurgere şi a ţevilor îmbâcsite cu păr şi reziduuri. În plus, proprietăţile antiseptice şi abrazive ale sării ajută la eliminarea depunerilor de grăsime de pe ţevi, la dezinfectarea acestora şi la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

desfunda chiuveta cu sare

Cocteil natural pentru curăţarea şi desfundarea chiuvetelor:


• ¼ cană de bicarbonat de sodiu

• ¼ cană de sare grunjoasă

• ½ cană de oţet alb

• 1 litru de apă


Mod de preparare şi utilizare:

Amestecă sarea cu bicarbonatul de sodiu şi puţin oţet într-un castron. Foloseşte doar câteva linguri de oţet, adică suficient cât să se înmoaie sarea.

Răstoarnă apoi amestecul în sifonul de scurgere şi toarnă peste el o jumătate de cană de oţet. La turnarea oţetului se va produce o reacţie de efervescenţă. Lasă substanţele să acţioneze timp de 15 minute. Între timp, pune apa la fiert. După ce dă în clocot, toarn-o în sifonul de scurgere ca să elimini complet murdăria şi reziduurile de bicarbonat şi sare.

Proprietăţile abrazive ale sării şi puterea de curăţare a oţetului desfundă rapid ţevile fără să mai fie nevoie să foloseşti detergenţi chimici. Amestecul prezentat penetrează şi dizolvă chiar şi obturaţiile dense.


Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului A turnat sare pe conducta înfundată a chiuvetei... Cu siguranță voi încerca și eu la nevoie!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu