Posted by / miercuri, 18 ianuarie 2017 / No comments / ,

6 metode naturale de combatare a constipațieiUn articol de Ilieana Mladinoiu

Am mai scris despre constipație și despre metodele de combatere a acestei afecțiuni, dar, din comentarii, am înțeles că la unii oameni funcționează respectivele remedii, la alții nu au niciun efect.

Și cum cifrele indică faptul că o persoană din 4 suferă de constipație, m-am gandit să tratez din nou subiectul, aducând elemente în plus.

dureri de burta balonare iesit afara

Cercetările arată că femeile sunt în primă linie și că tulburarea se manifestă prin dureri intestinale, balonări, scaune rare (sub trei/săptămână), încetinirea tranzitului intestinal.

Consecințele sunt multe și de o intensitate variabilă de la o persoană la alta. Constipația poate surveni ca urmare a unui stres major, în timpul unei călătorii, a sarcinii sau după o intervenție chirurgicală.

În cazul unei constipații de durată, este timpul să ne punem întrebări cu privire la echilibrul alimentar și igiena vieții.

Ceea ce ar trebui să pricepem este că nu reprezintă o fatalitate constipația. Rețetele naturale de mai jos vă ajută să vă regăsiți zâmbetul pe buze, dacă vă supără acest simptom (spun symptom deoarece constipația nu este propriu-zis o boală).

1. O mai bună igienă a vieții


Puneți-vă ordine în viață, fiindcă tranzitul intestinal are nevoie de stabilitate, de repere și de calm. Respectați programul meselor, practicați regulat sportul. Culcați-vă seara la aceeași oră, oferiți-vă momente numai pentru voi.

Hrana trebuie să fie echilibrată, bazată pe fructe (mere, struguri, portocale, prune), legume (privilegiați roșia, morcovul, spanacul), orezul integral, pastele integrale, konjacul, ovăzul. Și, desigur, beți zilnic apă bogată în magneziu.

2. Adoptați psyllium


O plantă din familia patlaginei, un foarte bun laxativ natural, considerată aliatul numărul unu în lupta împotriva problemelor legate de constipație.
Se găsește în magazinele bio sub formă de pudră sau semințe. Puteți lua o linguriță de pudră de psyllium de trei ori/zi, dizolvată în puțină apă rece sau caldă pe care să o beți rapid, fiindcă amestecul se întărește.

Psyllium va face ca scaunele să nu mai fie așa de consistente, va lubrifia intestinele, fără să agreseze mucoasele.

3. Uleiul de măsline


Va stimula tranzitul leneș și implicit producția de bilă. Pentru aceasta, înghițiți o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Există și varianta de a bea o ceașcă de apă caldă cu o lingură de suc de lămâie și una de ulei de măsline.

4. Prunele în orice stare


Obișnuiți să dați copiilor suc de prune sau compot când sunt constipați, faceți același lucru cu adulții. Sucul de prune bio vă așteaptă în magazinele alimentare sau în cele naturiste (se bea dimineața pe stomacul gol sau înainte de mese).

Îl puteți prepara și acasă astfel: puneți 3-4 prune într-un pahar cu apă, lăsați toata noaptea, acoperiți paharul cu o farfurie și beti compoziția pe stomacul gol.

Prunele pot fi consumate așa cum sunt, iar dacă gustul prea dulce nu vă place, mizați pe fructe din aceeași familie (prune din acelea alungite, numite goldane sau mici, de culoare galbenă). Vor avea același efect laxativ.

5. Semințele de in


În contact cu apa, se umflă și dau naștere unei substanțe vâscoase care va favoriza eliminarea scaunelor. Semințele de in au o mare putere laxativă. Le procurați din buticurile bio. Pudrați alimentele (compot, iaurt) cu puține semințe.

6. Tărâțe de ovăz


Ovăzul este un concentrat de fibre solubile și insolubile. Utilizarea sa este identică cu cea a semințelor de in. Adăugați puțină tărâțe de ovaz pe salate sau în iaurturi.

Combinând toate aceste sfaturi, 100% naturele, fiți siguri că tranzitul intestinal va putea fi reglat așa cum trebuie.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 6 metode naturale de combatare a constipației

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu