Posted by / sâmbătă, 3 decembrie 2016 / No comments / ,

TI SE INTAMPLA SA VEZI PETE SAU FIRISOARE CARE PARCA PLUTESC PRIN AER ATUNCI CAND FOCALIZEZI PRIVIREA PE SUPRAFETE DESCHISE LA CULOARE? DACA DA, AFLA MOTIVELE PENTRU CARE NU TREBUIE SA IGNORI ACEST SIMPTOM!Un articol de Razvan

In mod normal, petele, punctele, sau „mustele” care parca plutesc prin fata ochilor cand privesti fix inspre suprafete plane precum un perete sau paginile unei carti nu ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare.

Totusi, exista si situatii in care aceste naluciri vizuale trebuie investigate mai indeaproape de catre un medic specialist.


Aparitiile „fantomatice” sunt, in aceste situatii, mici modificari care survin in interiorul ochiului, si nu la exteriorul sau. Primele doua treimi din partea frontala a globului ocular sunt umplute cu gelatina, o substanta denumita corp vitros.

Daca iti concentrezi atentia asupra lor, particulele plutitoare se muta catre zona periferica a ochiului. La acest punct, corpul vitros se modifica, ducand la aparitia unor particule fine care sunt, de regula, alcatuite din fibre de colagen.

Aceste particule plutesc prin corpul vitros, blocand lumina captata prin pupila, rezultatul fiind aparitia de umbre pe retina si pe fundul ochiului. Acestea sunt misterioasele aparitii care par sa se miste prin aer.

Singurul motiv de ingrijorare il reprezinta instalarea foarte brusca a acestor particule in campul vizual, care poate fi insotita de flash-uri de lumina sau pierderea temporara a vederii. In aceste cazuri, se recomanda sa te prezinti de graba la un medic oftalmolog.

Aici, problema poate indica inflamatie, hemoragii, sectionarea sau desprinderea retinei, ceea ce necesita tratament de urgenta.

Asadar, in astfel de cazuri, mergi imediat la medic ca sa eviti sechelele, printre care si orbirea ireversibila. In toate celelalte situatii, particulele semitransparente nu reprezinta un motiv real de ingrijorare.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului TI SE INTAMPLA SA VEZI PETE SAU FIRISOARE CARE PARCA PLUTESC PRIN AER ATUNCI CAND FOCALIZEZI PRIVIREA PE SUPRAFETE DESCHISE LA CULOARE? DACA DA, AFLA MOTIVELE PENTRU CARE NU TREBUIE SA IGNORI ACEST SIMPTOM!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu