Posted by / duminică, 4 decembrie 2016 / No comments / ,

Fukushima a distrus coasta Pacificului, iar efectele contaminarii vor disparea complet abia in 16 milioane de ani!Un articol de Petrut

Precipitatiile radioactive ale dezastrului nuclear de la Fukushima reprezinta cel mai mare dezastru ecologic din ultimele zeci de ani, desi adevaratele proportii ale incidentului au fost musamalizate de autoritati.

O portiune mare a arhipelagului nipon a devenit inaccesibila si toate oceanele lumii au fost puse in primejdie ca urmare a neglijentei unei companii electrice.


Dezastrul a contaminat grav intreaga suprafata a Oceanului Pacific, iar otravirea apei a dus la disparitia mai multor specii de vietati marine. 

Expertii estimeaza ca efectele nu se vor disipa complet decat abia dupa 16 milioane de ani, dar, in ciuda acestor implicatii majore, incidentul rareori este mentionat. 

Daca dezastrul a avut epicentrul in Japonia, asta nu inseamna ca efectele sale nu s-au resimtit si in alte locuri. Peste ocean, pe coasta Americii, apele oceanului aduc in continuare la tarm starvuri de animale marine ucise de poluare.

Desi pagubele sunt ireversibile in momentul de fata, macar ar trebui ca persoanele responsabile sa fie pedepsite de lege. Dupa cum precizeaza Chris Summers in ziarul Daily Mail, „Cu cateva luni in urma, trei directori executivi ai Companiei Electrice Tokyo (Tepco), au fost acuzati de neglijenta in serviciu cauzatoare de moarte si prejudicii pentru sanatate.”

Ziaristul afirma mai departe ca „Tsunamiul a ucis peste 18.000 de oameni si a fost catalogat drept cel mai grav dezastru nuclear de la Cernobil incoace, desi sursele de informare in masa nu au mentionat niciun caz de deces cauzat in mod direct de defectarea reactorului.”

Acuzatia de neglijenta nu va inversa insa poluarea oceanului si nu va readuce la viata milioanele de animale afectate. Tot ce putem face este sa crestem gradul de constientizare asupra consecintelor acestor tipuri de incidente, astfel incat ele sa nu se mai repete.

Sa speram ca autoritatile din intreaga lume sa fi invatat din greselile care s-au facut pana acum, si in viitor, sa stie sa gestioneze mult mai bine o situatie de criza.

Daca prezicerea dezastrelor nucleare este o chestiune imposibila, macar putem sa ne pregatim pentru astfel de evenimente, pentru a ne proteja viata noastra si a urmasilor nostri!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fukushima a distrus coasta Pacificului, iar efectele contaminarii vor disparea complet abia in 16 milioane de ani!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu