Posted by / miercuri, 14 decembrie 2016 / No comments / ,

Cum să ne debarasăm de griji în 10 pași simpli!Un articol de Ileana Mladinoiu

O prietena imi povestea deunazi ca marea ei problema intr-o anumita perioada a vietii a constituit-o grija.

Grija ca maine nu stia unde va mai lucra, societatea la care era angajata prezenta semnale vizibile de faliment, grija ca sotul ei nu va renunta la bautura, desi promisese de multe ori ca o va face, grija ca nu va mai avea din ce trai, ca-si va pierde prietenii si ca va intra intr-o depresie severa.

cum scapam de griji

Mi-am amintit atunci de Norman Vincent Peale, care, asa cum marturiseste in prefata cartii “Forta gandirii pozitive”, inclusa in Colectia Carti Cheie, s-a nascut si a crescut intr-o casa din Vestul Mijlociu, cu oameni saraci, dar cu frica lui Dumnezeu.

Dr. Norman Vincent Peale, cunoscut in lumea intreaga sub numele de “Predicatorul de milioane”, a scris aceasta carte (in total a semnat 34) “cu gandul la durerile, greutatile, lupta ce ne caracterizeaza intreaga existenta” (…) “cu dorinta sincera de a ne ajuta” (dupa cum deslusesc in epilog).

La pagina 151 (din cele 259), am gasit un titlu formidabil, “Debarasarea de griji”, exact ce-mi trebuia ca sa o ajut pe prietena mea, cat si pe toti ceilalti care sunteti dependenti de griji, sa acceptati formula cu 10 puncte propusa de dr. Peale.

1. Spuneti-va: “Grija nu e altceva decat o deprindere mentala foarte daunatoare. Iar eu imi pot schimba orice deprindere cu ajutorul lui Dumnezeu.”

2. Deveniti dependent de griji daca va faceti mereu griji. Va puteti elibera de griji punand in practica deprinderea, opusa si mai puternica, a credintei. Cu toata puterea si perseverenta de care dispuneti, incepeti sa credeti.

3. Cum puneti credinta in practica? De indata ce va treziti, in fiecare dimineata, spuneti, de trei ori, cu voce tare: “Cred.”

4. Rugati-va, folosind aceasta formula: “Las aceasta zi, viata mea, persoanele pe care le iubesc, slujba mea in grija lui Dumnezeu. Dumnezeu nu face niciodata rau, ci doar bine. Orice s-ar intampla, oricare ar fi rezultatele, daca sunt in grija lui Dumnezeu, se va face voia Domnului si va fi totul bine.”

5. Exersati rostirea unei afirmatii pozitive despre tot ce, inainte, ati calificat doar cu termeni negativi. Vorbiti pozitiv. Spre exemplu, nu spuneti: “Va fi o zi cumplita.” In loc de asta, afirmati: “Va fi o zi minunata.” Nu spuneti: “N-o sa fiu niciodata in stare sa fac asa ceva”, ci afirmati: “Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi face asta.”

6. Nu luati niciodata parte la o conversatie coplesiti de ingrijorare. Investiti cu credinta fiecare interventie a dvs. intr-un dialog. Un grup de oameni care vorbesc cu pesimism poate contamina pe fiecare membru al grupului respectiv cu un mod de gandire negativa. Dar, rostind cuvinte pline de speranta, si nu de dezamagire, puteti alunga acea atmosfera deprimanta si puteti aduce optimism si fericire in sufletul oricui.

7. Unul dintre motivele pentru care sunteti dependent de griji este ca mintea dvs. este saturata, literlalmente, de temeri, de ganduri intunecate, de infrangere. Combateti astfel de ganduri subliniind toate pasajele din Biblie in care se vorbeste despre credinta, speranta, fericire, glorie, exaltare.

Memorati-le pe toate, rand pe rand. Repetati-le mereu, pana cand aceste ganduri creative va vor satura subconstientul. Atunci, subconstientul dvs. va va raspunde cu aceeasi moneda, adica isi va manifesta optimismul, nu ingrijorarea.

8. Imprieteniti-va cu oameni optimisti. Inconjurati-va de prieteni care gandesc pozitiv, de ganduri care zamislesc credinta si care contribuie la crearea unei atmosfere creative. Astfel, credinta va va stimula in fiecare clipa a vietii dvs.

9. Ajutati cat mai multi oameni puteti ajuta sa se vindece de deprinderea ingrijorarii. Ajutandu-i pe altii sa-si invinga grijile, dobanditi si dvs. o putere mai mare asupra necazurilor.

10. In fiecare zi din viata, inchipuiti-va ca sunteti partenerul si asociatul lui Iisus Hristos. Daca El ar merge, intr-adevar, alaturi de dvs., ati mai simti griji sau frica? Ei bine, atunci, spuneti-va; “El e alaturi de mine.” Apoi schimbati formula si spuneti: “Eu Iti stau alaturi intotdeauna.” Apoi, schimbati formula si spuneti: “El e alaturi de mine acum”. Repetati aceasta afirmatie de trei ori pe zi.

Prietena cu care am inceput povestea s-a vindecat de griji, urmand sfaturile prezentate aici. Si-a gasit un nou job, foarte bine platit, si-a redescoperit prietenii, iar partenerul de viata a renuntat definitiv la bautura. Despre depresie, nu s-a mai pus problema.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să ne debarasăm de griji în 10 pași simpli!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu