Posted by / vineri, 16 decembrie 2016 / No comments / ,

Ai auzit de gemul de odolean? Dacă nu, află cum se prepară și la ce folosește!Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Cand am dat in cartea “Mierea si sanatatea”, semnata de dr. Nic. N. Mihailescu, peste termenul de odolean, a trebuit sa inteleg, in primul rand, ca de fapt este vorba de planta numita valeriana.

foloseste si prepara gemul de odolean

Cunoastem efectele sedative ale plantei, stim ca poate asigura un somn mai profund si ca ne ajuta in cazul trezirilor nocturne spre ora 3 dimineata.

O alta curiozitate mi-a starnit-o asocierea de odolean/valeriana cu termenul de gem. Am crezut ca e vorba de gem preparat in cantitati mari, asa cum procedam cu celelalte gemuri.

Iata cum stau lucrurile. Pentru a folosi produsul subiect al articolului prezent, avem nevoie de:

- radacina uscata de odolean;

- miere de albine

Preparare:

Radacina de odolean bine uscata se piseaza intr-un mojar. Se ia o lingurita din praful obtinut, se pune intr-un pahar, apoi se adauga o lingura de miere si se amesteca bine pana la omogenizare.

Mod de administrare:

Amestecul se realizeaza imediat, inaintea intrebuintarii. Toata cantitatea de mai sus se serveste o data, la persoane agitate, care au crize de nervi sau dureri de cap, tremuraturi etc.

O astfel de doza se poate da si seara la culcare, impreuna cu o ceasca de ceai de flori de tei, in insomnie.

Actiuni terapeutice/indicatii:

Dupa cum ati citit, acest leac poate fi folosit pentru calmarea crizelor bolnavilor de nervi sau in insomnii, in astenii nervoase, in stari de supraexcitabilitate nervoasa, sexuala, dupa socuri emotive etc.

Contraindicatii:

Gemul de odolean (imi place sa-i spun si eu asa) nu se da persoanelor alergice sau conducatorilor auto. La copii, e de preferat sa se ceara avizul medicului. Preparatul nu se poate conserva. Tinut peste o ora la temperatura camerei poate deveni toxic si trebuie aruncat.

In concluzie, termenul de valabilitate este de cateva minute dupa prepararea lui (5-15 minute).

Valeriana (nu sub forma de gem) este si ajutor pretios in cure de dezintoxicare tabacica, dand un gust neplacut tutunului. De asemenea, calmeaza starile de nervozitate cauzate de sevraj.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ai auzit de gemul de odolean? Dacă nu, află cum se prepară și la ce folosește!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu