Posted by / miercuri, 9 noiembrie 2016 / No comments / ,

Suntem pe cale să vedem cea mai mare lună din ultimii 70 de ani!Publicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

In luna noiembrie, a acestui an, nu trebuie sa ratati cel mai important eveniment astronomic. Luna nu a mai fost atat de aproape de pamant, din luna ianuarie 1948.

Pe durata acestui proces, ce va avea loc in data de 14, luna va fi cu 14% mai mare si cu 30% mai luminoasa decat atunci cand este plina. 

Urmatoarea data cand se va intampla acest lucru este pe 25 noiembrie 2034, asa ca nu cred ca vreti sa ratati aceasta experienta!

cea mai mare luna din utlimii ani


Ce reprezinta aceasta superluna?

NASA explica faptul ca acest lucru este posibil deoarece luna are o orbita eliptica, pe o parte - si este numita perigeu, fiind la 48,280 km de Pamant, iar cealalalta se numeste apogeu.

Atunci cand Soarele, Luna si Pamantul se aliniaza, se numeste sizigi, sigur nu veti retine denumirea.

Atunci cand are loc acest trio in forma perigeului, luna este in partea opusa a pamantului, decat este soarele si se numeste sizigi perigeu.

Din acest motiv luna pare mai plina, mai mare si mai stralucitoare, fiind numita Superluna.

Diferenta dintre acest perigeu si cele care se petrec in decursul anilor, este acela ca luna este plina timp de 2 ore ale perigeului.

“Luna plina din data de 14 noiembrie, nu este una obisnuita, deoarece este prima luna de acest gen a secolului 21.”, mentioneaza NASA.

Conteaza foarte mult locul din care vedem luna. Daca pozitia nu este una buna, atunci nu ni se va parea deloc diferita de o luna plina obisnuita.

Daca va plasati intr-un loc, cat mai aproape de orizont, atunci veti vedea cu adevarat frumusetea acestei luni.

“Atunci cand luna este aproape de orizont, se poate vedea extrem de bine, insa daca o vedem dintre copaci sau cladiri, va parea una obisnuita.”, spun reprezentantii NASA.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Sursa: thebigriddle. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Suntem pe cale să vedem cea mai mare lună din ultimii 70 de ani!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu