Posted by / marți, 22 noiembrie 2016 / No comments / ,

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații pentru că gândesc mai mult!Publicitate
Un articol de Petrut

Stiinta a confirmat ca creierul unei femei este mai complex decat cel al unui barbat, ceea ce indica si o nevoie mai mare de somn.

Potrivit spuselor lui Jim Horne, profesor la Universitatea Loughborough din Anglia, „La femei, lipsa somnului este corelata cu niveluri mai ridicate de stres psihologic si un grad mai crescut de ostilitate, depresie si furie.

de ce femeile trebuie sa doarma mai mult decat barbatii


Aceste manifestari nu sunt la fel de pronuntate la barbatii care au probleme de somn.”

Femeile au nevoie de peste 8 ore de somn pe noapte

Da, cu totii stim ca se recomanda ca un adult sa doarma cel putin 8 ore, iar 7 ore de somn sunt considerate la limita, dar profesorul Horne subliniaza ca creierul femeilor este „mai complex si are o alcatuire diferita, asa ca trebuie sa doarma ceva mai mult de atat.”

Oare carui fapt se datoreaza complexitatea crescuta a creierului femeiesc?

Spre deosebire de barbati, femeile se angreneaza mai des in sarcini care necesita atentie distributiva si isi solicita mai mult creierul. Efortul in plus necesita si mai multa odihna, iar somnul nocturn este cel mai oportun in acest scop.

Ce se intampla atunci cu barbatii care sufera de oboseala?

Profesorul Horned a explicat ca barbatii ale caror profesii necesita in permanenta luarea de decizii au nevoie si ei de mai mult somn comparativ cu ceilalti barbati, dar tot ceva mai putin decat femeile.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa.Sursa: healthyfoodhouse.  Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații pentru că gândesc mai mult!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu