Posted by / marți, 15 noiembrie 2016 / No comments / ,

Acest tip de miere este mai nociv decât sucurile acidulate dulci. Conține metale grele și antibiotice! Vezi cum o recunoști....Publicitate
Un articol de Petrut

Potrivit unor cercetari de actualitate, aproape 76% din toata mierea vanduta in magazinele din SUA nu este autentica, ci un produs apicol sintetic ticsit cu siropuri si zaharuri toxice!

Aceste produse contrafacute abunda in antibiotice si metale grele, si sunt mai nocive decat sucurile acidulate dulci!

tipul de miere mai periculos decat sucurile acidulate


Hrana albinelor este imbogatita cu fructoza si sirop de porumb

Hrana albinelor are o influenta majora asupra crearii si mentinerii de colonii puternice si sanatoase. Zaharurile joaca un rol major in acest sens, intrucat le insufla albinelor vitalitatea necesara indeplinirii tuturor functiilor din cadrul si din afara stupilor. De regula, zaharul din alimentatia albinelor provine din mana, sau roua de miere, si din nectar.

Apicultorii suplimenteaza de obicei sursele de zahar atunci cand albinele nu isi pot obtine o cantitate suficienta din mediul inconjurator.

In acest scop, se utilizeaza, de regula, suspensii de sucroza, sirop de zahar, sirop de amidon sau sirop de porumb cu continut mare de fructoza.

Dezavantajul este ca aceasta practica incurajeaza producerea unui nectar fara valoare nutritiva reala.

Albinelor melifere le sunt administrate antibiotice in doze mari

Intensificarea utilizarii de pesticide

Un studiu efectuat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a catalogat un anumit tip de pesticid, denumit clotianidina, ca fiind foarte periculos si a interzis folosirea acestuia. Incepand de atunci, se foloseste un alt pesticid insa, dar cu caracteristici similare, pentru stropirea a 33% din recolte. Alte doua pesticide care sunt transmise de albine mai departe in miere sunt imidaclopridul si tiametoxamul, substante tot mai intens folosite de apicultori.

Majoritatea mierii comercializate este contrafacuta

Toata mierea din magazine este contrafacuta si nu contine polen si nectar. Acestea sunt extrase industrial si introduse in produse apicole de contrabanda importate din China si India, pentru ca mai apoi mierea sa fie revanduta ca fiind autentica.

Patru metode prin care poti verifica autenticitatea produselor apicole

Testul cu degetul — Toarna pe deget o picatura de miere. Daca mierea nu se prelinge usor, produsul este autentic. Daca se scurge imediat de pe deget, mierea este adulterata.

Testul cu apa — Scufunda o lingurita de miere intr-un pahar de apa fara sa amesteci. Mierea autentica densa se topeste incet si ramane pe fundul paharului. Mierea adulterata se dizolva in apa.

Testul perioadei de prospetime — Mierea pura se zahariseste in timp. Mierea contrafacuta nu isi schimba consistenta nici dupa mai multe luni de depozitare.

Testul cu chibritul — Imbiba varful unui chibrit in miere si incearca sa-l aprinzi apoi pe scaparatoare. Acest lucru este posibil numai daca mierea este pura. Mierea adulterata nu permite aprinderea chibritului datorita gradului mare de dilutie cu apa.

Pune in aplicare aceste trucuri data viitoare cand mai cumperi miere! Retine ca mierea contrafacuta este mai nociva decat sucurile acidulate!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Acest tip de miere este mai nociv decât sucurile acidulate dulci. Conține metale grele și antibiotice! Vezi cum o recunoști....

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu