Posted by / duminică, 23 octombrie 2016 / No comments / ,

Oamenii de stiinta olandezi au anihilat de curand mai multe tumori canceroase mamare in decurs de 11 zile fara chimioterapiePublicitate
Un articol de Petrut

Potrivit statisticilor, 1 din 8 americance risca sa se imbolnaveasca mai devreme sau mai tarziu de cancer mamar. Un nou studiu medical, insa, asterne o lumina pozitiva asupra luptei cu aceasta boala.

Descoperire revolutionara in tratamentul cancerului la san.....


Rezultatele stiintifice prezentate de catre prof. Nigel Bundred la Conferinta Europeana pe probleme de Cancer Mamar din Amsterdam au demonstrat ca doua medicamente impotriva cancerului actioneaza neasteptat de bine in combinatie. Este vorba despre Herceptin (trastuzumab) si Lapatinib.

Cele doua substante se folosesc deja in tratamentul cancerului la san, doar ca de curand au fost testate pentru prima oara si in combinatie. Rezultatul este foarte imbucurator: perechea de medicamente a anihilitat anumite tipuri de tumori mamare in decurs de numai 11 zile.

Studiul a fost finantat de Institutul pentru Cercetare a Cancerului din Regatul Unit si a avut ca scop folosirea acestui duo de medicamente pentru eradicare unei proteine denumita HER2 (Receptorul pentru factorul de crestere epidermica 2), care influenteaza in mod direct inmultirea si diviziunea celulelor de cancer. 

Spre deosebire de alte tipuri de tumori canceroase, cele declansate sau intretinute de proteina HER2 sunt mult mai predispuse riscului de recurenta.

Unul dintre marile avantaje ale acestui tratament este ca elimina nevoia de chimioterapie sau interventii chirurgicale. Efectele adverse precum caderea parului, varsaturile si oboseala generalizata sunt si ele evitate, intrucat tratamentul in cauza este mult mai putin agresiv pentru organism. 

Chimioterapia nu este intotdeauna eficienta si, in unele cazuri, este contraindicata anumitor categorii de pacienti, asa ca orice alternative viabile sunt binevenite.

Rezultatele studiului

Pentru studiu au fost selectionate 257 de femei cu cancer mamar HER2-pozitiv, dintre care jumatate au fost supuse terapiei cu cele doua medicamente in combinatie, in timp ce restul au alcatuit grupul de control. 

S-a constatat ca dintre femeile care au primit perechea de medicamente, 11% nu au mai prezentat deloc activitate canceroasa in decurs de doua saptamani, iar 17% au inregistrat o micsorare considerabila a tumorilor maligne.

In randul femeilor din grupul de control, care au primit doar medicamentul Herceptin, s-au inregistrat 0% remisii totale si doar 3% dintre paciente au inregistrat o micsorare a tumorilor. Este clar, deci, ca administrarea concomitenta a celor doua medicamente are un efect major asupra celulelor canceroase comporativ cu administrarea lor separata.

In prezent, insa, problema este ca licenta de fabricatie si folosire a medicamentului Herceptin limiteaza utilizarea sa doar in cadrul unei chimioterapii conventionale. Totusi, este foarte posibil ca rezultatele pozitive obtinute de acest studiu sa schimbe acest lucru.

Desi mai este nevoie de multe cercetari in domeniu, aceasta descoperire este considerata un pas important in lupta cu cea mai letala boala din lume. Avand in vedere progresul rapid al tehnicii medicale, gasirea unui leac pentru cancer nu mai reprezinta o perspectiva asa de indepartata!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Oamenii de stiinta olandezi au anihilat de curand mai multe tumori canceroase mamare in decurs de 11 zile fara chimioterapie

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu