Posted by / luni, 31 octombrie 2016 / No comments / ,

I-a venit în minte imaginea lui Dalai Lama ți i-a trecut furiaPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Cineva spunea ca atunci cand medita, imaginea lui Dalai Lama ii venea in minte si-i facea mult bine. Intr-adevar, o imagine/o fotografie are puterea de a potoli furia.....

dupa ce l-a vaut pe i-a trecut furia


Cred ca atunci cand furia se declanseaza brusc in noi, in loc sa ne fixam asupra lucrului care a provocat-o, ar trebui sa gandim la cineva sau ceva drag. Intr-o oarecare masura mintea se linisteste.

De aceea, indreptati-va gandurile spre barbatul sau femeia de care sunteti indragostiti, spre parintii, bunicii vostri milostivi, spre copiii care va lumineaza universul.

Mintea va fi atunci distrasa, fiindca, asa cum sustin multi specialisti doua ganduri/idei nu pot aparea simultan. Mintea ia automat directia spre noua imagine, cu conditia ca aceasta sa fie mult mai puternica decat cea anterioara, care va disparea complet.

De ce sa nu pastrati mereu cu voi, intr-un loc anume (poseta, portofel, agenda) sau in memorie o serie de imagini ale unor persoane, momente de bucurie, fotografii cu locuri in care va simtiti in siguranta, citate pozitive, fotografiile copiilor cand erau bebelusi etc.?

Odata ce v-a trecut furia, puteti analiza cu atentie ce anume v-a declansat mania nestapanita si sa formulati rugaminti/intrebari/ intr-un mod cat se poate de calm. Pacea se va instaura de indata.

Furia poate distruge omenirea, asa cum a facut-o Hitler, care nu practica meditatia si purificarea mintii si a omorat multi oameni nevinovati, printre care si copii, cei ce se nasteau bolnavi sau cu handicap.

De aceea, la budisti, meditatia este primordiala, in special concentrarea pe compasiune si intelepciune.

“Rabdarea si compasiunea sunt semne ale adevaratei forte interioare. Compasiunea este, prin natura sa, blanda, pasnica, dar este foarte puternica. Cei care isi pierd repede rabdarea sunt nesiguri si instabili. Astfel, pentru mine, furia directa este un semn de slabiciune”, ca sa inchei tot cu marele intelept-Dalai Lama.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului I-a venit în minte imaginea lui Dalai Lama ți i-a trecut furia

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu