Posted by / luni, 24 octombrie 2016 / No comments / ,

După ce vei citi asta, nu vei mai pune țigara în gură, cel puțin nu în acest moment al zileiPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Ca tigara este extrem de daunatoare sanatatii se stie. Dar ca exista un moment al zilei in care fumatul este mult mai periculos pentru plamani decat altele, poate ca nu.

renunta imediat la fumat


In discutie sunt fumatorii matinali ce ar cam trebui sa-si faca griji. Pentru ca rezultatele numeroaselor studii, dintre care doua publicate in revista americana “Cancer”, au scos in evidenta riscul crescut de dezvoltare a cancerului de plamani, cap sau gat, la persoanele care isi aprind prima tigara imediat dupa ce se trezesc.

Altfel spus, momentul zilei joaca un rol mai important decat cantitatea de tigari consumata pe parcursul unei zile.

Potrivit cercetatorilor din domeniul cancerului, una dintre explicatii consta in faptul ca plamanii fumatorilor ce trag intens dintr-o tigara, chiar de cum s-au ridicat din pat, absorb cele mai multe substante toxice continute de astfel de droguri.

Acestia prezinta “niveluri ridicate de nicotina si alte toxine in corpul lor, si pot fi mai dependenti decat fumatorii care se abtin sa fumeze timp de o ora”, precizeaza profesor dr. Joshua Muscat de la Universitatea de Stat din Pennyslvania, conducatorul unuia dintre studii, si ca “este o combinatie de factori genetici si personali care provoaca o dependenta mai puternica de nicotina”.

In opinia cercetatorilor, pentru ca fumatorii ce aprind prima tigara la trezire reprezinta o categorie cu risc mai mare de a dezvolta cancer, ei ar trebui sa beneficieze de programe vizand sevrajul tabacic.

Asta nu inseamna ca restul fumatorilor si-au asigurat linistea, fiindca sunt in continuare expusi la forme diferite de cancer.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului După ce vei citi asta, nu vei mai pune țigara în gură, cel puțin nu în acest moment al zilei

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu