Posted by / vineri, 7 octombrie 2016 / No comments / , ,

Dacă aveți asta pe lobul urechii, înseamnă că inima dumneavoastră poate fi bolnavăPublicitate
Un articol de Petrut

Lobii urechilor au o suprafata mica iar culoarea si forma sunt asemanatoare, cu mici modificari de la persoana la persoana. Unii oameni au insa o cuta, care imparte lobul in doua, numita si „Semnul lui Frank”. Acesta este numele persoanei, care a observat prima oara cuta de la nivelul lobului.

inima ta poate fi in pericol daca ai asta pe lobul urechii


In anul 1973, Sanford Frank a redactat o scrisoare catre the New England Journal of Medicine, in care explica faptul ca, in urma rezultatelor cercetarilor sale, exista o posibila legatura intre acea cuta si bolile cardiace.

Cuta si bolile cardiace

Mai tarziu, s-au realizat foarte multe studii pe aceasta tema si majoritatea veneau in intampinarea teoriei lui lui Frank. Totusi, niciun studiu nu putea explica de ce exista aceasta legatura intre cele doua elemente.

O teorie presupunea faptul ca, lipsa circulatiei sanguine din zona lobului poate duce la formarea acelei cute si probabil exista un blocaj in organism.

O alta teorie spune ca lipsa elastanului si colagenului din zona urechilor poate indica o disfunctie a arterelor coronariene. Arterele coronariene se termina in zona urechilor, ceea ce indica faptul ca problemele vasculare din aceasta zona sunt strans legate de disfunctiile vasculare ce stau la baza arterelor coronariene.

Alte teorii

Conform unui studiu din Japonia, o cuta diagonala in zona lobului urechii este rezultatul scurtarii celulelor telomere, acestea fiind responsabile cu protejarea ADN-ului. Studiul a concluzionat „acesta poate fi un marcar indirect in randul pacientilor cu risc”.

Un simptom notabil

Chiar daca nu exista alte simptome, o cuta vizibila, in zona lobului urechii poate sta in spatele unei probleme cardiace. Intr-un studiu publicat in anul 2014, un barbat cu hipertensiune, ce nu prezenta alte simptome cu exceptia semnului lui Frank, a mers la un control de rutina. In urma analizelor, a descoperit faptul ca artera coronariana stanga era blocata in proportie de 80% iar cea dreapta in proportie de 90%, prezentand cute pe ambii lobi. Pacientul a suferit o interventie chirurgicala iar in momentul de fata se simte bine.

Alti factori

Pe langa semnul lui Frank, cuta din zona lobului poate avea si insemnatate regionala sau culturala.

Intr-un studiu realizat de catre japonezi, s-a demonstrat faptul ca exista o legatura stransa intre bolile cardiace si cuta, mai ales in anumite zone de pe glob. Studiul a avut ca subiecti 1000 de oameni.

“A rezultat faptul ca aceasta cuta nu este des intalnita la persoanele adulte din Japonia, in comparatie cu populatia din Europa si America. Acest rezultat s-a obtinut in urma analizelor clinice si anginografice.”

Poate aceasta cuta sa desemneze si alte semne?

Un studiu recent a aratat faptul ca aceasta cuta poate diagnostica inclusiv diabetul si bolile vasculare.

Analizata, aceasta cuta poate prezenta exact riscul la care este supus pacientul:

- Cuta unilaterala incompleta- grad scazut de severitate

- Cuta unilaterala completa- grad moderat de severitate

- Cuta bilaterala completa- grad crescut de severitate

Chiar daca nu va vine sa credeti aceste aspecte, va recomandam sa faceti cateva analize, daca si dumneavoastra aveti aceasta cuta.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa.Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Surse si referinte:
http://www.healthline.com/health/heart-disease/ear-creases#Opposition4
http://www.cvc.uab.es/~jalvarez/JLL/website/DIAGONAL_17390.pdf
https://dailyhealthpost.com/ear-crease-heart-disease/
http://circ.ahajournals.org/content/130/1/92
https://stanford25blog.stanford.edu/2015/07/what-is-the-name-of-this-sign/
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2012/706249/
https://www.jstage.jst.go.jp/article/circj/73/2/73_CJ-08-0267/_pdf
http://link.springer.com/article/10.1007/BF02128142
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1445-5994.2000.tb00858.x/abstract
http://www.scielo.br/pdf/abd/v81n1/en_v81n01a03.pdf
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dacă aveți asta pe lobul urechii, înseamnă că inima dumneavoastră poate fi bolnavă

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu