Posted by / luni, 10 octombrie 2016 / No comments / ,

Cum să îmbătrânim frumos, fără amărăciune ori regrete!



Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

“La 20-50 sau 100 de ani, daca nu doriti nimic, daca nu credeti in ceva, daca nu sperati nimic, daca sunteti dezgustata de orice initiativa inainte de a incepe, daca dupa ce ati inceput va descurajati la prima dificultate, aveti varsta zero”( Marcelle Auclair, “Catre o batranete fericita”)

asa imbatranim frumos



“Doar prostii”, afirma Cicero, “se lamenteaza ca imbatranesc. Fiecare varsta isi are virtutile si placerile sale. Trebuie sa invatam arta imbatranirii, daca vrem sa avansam in viata fara amaraciune ori regrete”.

Plecand de la cele doua celebre citate, am gasit ca-i nimerit sa jalonam mai limpede cum am putea sa ramanem mereu tineri, sa nu ni se para ca batranetea este penibila. Cred ca ar trebui sa o pregatim cu metoda si luciditate.

Nu neg ca experienta avuta, nivelul de pregatire, mai mult sau mai putin avansat la care ma aflu, mi-ar fi de folos ca sa nu fiu nevoita sa va prezint ce spun altii despre arta de a imbatrani frumos.

Nu o voi face, fiindca randurile de mai se pliaza, daca nu toate, macar trei sferturi dintre ele, pe propria mea analiza/judecata.

Astfel incat, voi lasa sa curga indrumarile Olgai Tudori, de care v-am pomenit in alte articole, ori de cate ori a fost nevoie sa abordez teme legate de diferite probleme intampinate zilnic in preocuparile noastre pentru imbunatatirea si infrumusetarea vietii.

“A imbatrani fumos este o arta este o mare calitate. Este un fapt care depinde numai de noi”, spune Olga Tudori, numai daca:

- nu vom considera batranetea sinonima cu bolile nevindecabile;

- nu ne resemnam, spunand la orice neplacere- este varsta;

- orice se poate vindeca, cu ingrijiri competente si vointa;

- continuam sa fim interesati de orice este nou;

- avem rabdare sa incepem un lucru fara sa gandim ca nu vom avea timp sa-l terminam;

- evitam sa ne plangem si sa bombanim in permanenta;

- vom fi generosi si intelegatori in general si cu tinerii in special;

- nu ne vom gandi la trecut cu regret, ci ca la o sursa de intelepciune;

- ne vom purta cu ceilalti gandandu-ne mereu ca nimeni nu este vinovat de faptul ca imbatranim;

- vom incerca sa ne invingem pornirile despotice, care ii fac pe cei in varsta sa nu fie iubiti, ceea ce ii inacreste mai mult;

- ne vom examina lucid defectele si daca vom face eforturi mari de corectare inainte de a imbatrani, caci defectele au tendinta sa se accentueze cu varsta in dauna calitatilor;

- vom trai varsta noastra lasand si pe altii sa-si traiasca viata lor;

- vom sterge definitiv din vocabularul nostru formulele care ii irita nespus pe tineri: “pe vremea mea asa ceva nu era permis”, “cand eram tanara eram respectuoasa, harnica, cumite, desteapta…”, “tineretul din ziua de azi…”

Erati o perfectionista, splendida, demonstrati acest lucru, imbatranind frumos!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să îmbătrânim frumos, fără amărăciune ori regrete!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu