Posted by / joi, 13 octombrie 2016 / No comments / ,

Cel mai bun afrodiziac natural....Incearca-l si nu vei regreta!



Un articol de Mihaela iliescu

Iasomia este un arbore peren, catarator, cu frunze mici, albe si delicate, care se cultiva mai ales Egipt si Franta. Numele sau provine de la cuvantul persan "yasmin".

Florile de iasomie au un miros puternic, exotic si ametitor, parfumul lor fiind foarte intens noaptea, de aici si numele ei indian de "regina noptii".


Iasomia crestea de-a lungul raului Nil si era asociata cu zeita Isis, care detinea secretele fertilitatii, magiei si vindecarii.

In Persia Antica, femeile foloseau pentru masajul corpului si pentru par un macerat obtinut din flori de iasomie in ulei de susan.

Chinezii foloseau iasomia la aromatizarea bauturilor, uleiurilor de masaj, cosmeticelor si pentru parfumarea mediului ambiant, mai ales datorita mirosului sau deosebit.

Din punct de vedere medical, florile se foloseau pentru tratarea afectiunilor ficatului, dar si ca purificator al sangelui. Radacina era folosita ca remediu pentru insomnie si pentru calmarea durerilor (mai ales a celor de cap0.

Chinezii, arabii si indienii foloseau iasomia ca afrodiziac.

Ghirlandele de iasomie se folosesc in ceremoniile budiste si simbolizeaza respectul.

Daca este obtinut in mod corect si natural, uleiul de iasomie este unul scump, nu numai din cauza modului de recoltare a florilor, dar si a tehnologiei de obtinere.

Un culegator experimentat poate culege pana la 15.000 flori pe noapte. Intr-o prima faza, dupa extractie, se obtine un "absolut" de iasomie. Din acest "absolut", prin distilare cu vapori de apa, se obtine un ulei esential. Dintr-o tona de flori se obtine aproximativ un litru de ulei esential pur.

Uleiul esential de iasomie astfel obtinut este un afrodiziac perfect si recunoscut ca atare, rezolva problemele de frigiditate si impotenta. Creeaza un sentiment de euforie, naste incredere si iubire, trezeste dorinta, stimuleaza creativitatea, ofera armonie si echilibru.

Ca stimulator al senzualitatii, confera sentimentul ca suntem mai atragatori pentru sexul opus.

Este recomandat in special femeilor deoarece linisteste crampele menstruale, ajuta la intarirea uterului in timpul nasterii, iar in cazul celor care alapteaza, stimuleaza producerea laptelui.

Ca ulei de masaj (amestecat cu un ulei baza), previne si trateaza vergeturile care se formeaza in timpul sarcinii.

In aromatizor, este indicat pentru indepartarea depresiei, tristetii, elimina spaimele si "repara" inimile "frante".

In cosmetica, datorita proprietatilor sale de hidratare, calmare si antiseptice, este potrivit pentru pielea grasa, dar si pentru cea matura, sensibila si iritata. Se foloseste in cantitati foarte mici, intr-o dilutie de maxim 1%.

Desi este un ulei non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant, exista si precautii in utilizare: stimuleaza menstruatie, de aceea nu se foloseste in timpul sarcinii; utilizat in cantitate mare duce la pierderea puterii de concentrare, pentru ca este profund relaxant.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cel mai bun afrodiziac natural....Incearca-l si nu vei regreta!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

URMARESTE-NE!
[6][recent][recent][Ultimele Articole]